Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Életmód / 16 ezer levelet kapott a Samsung

16 ezer levelet kapott a Samsung

Nemrégiben hírt adtunk a Make IT Better kampányról, amely a fogyasztók bevonásával felszólította az okostelefonok gyártóit, hogy csökkentsék termékeik környezetterhelését. Az akció sikerét mutatja: egy dologban végre vallott a Samsung.

Az okostelefonok előállítását súlyos környezeti károk övezik a nyersanyag kibányászásától egészen a telefonok összeszerelését végző ázsiai gyárakban dolgozók munkafeltételéig. Mindez bárki számára nyilvánvaló, ha megnézi a videómegosztókra feltöltött filmeket, amelyek között az ázsiai gyárak tömeges öngyilkossági kísérletéről vagy az ónbányászok kilátástalan életéről is bőven találhat anyagot az érdeklődő.

A Friend of Earth szervezet Make It Better kampányában az okostelefon tulajdonosoknak a témában való tájékozódás és a kampányhoz tartozó alkalmazás letöltése mellett arra is volt lehetőségük, hogy levélben vonják kérdőre az Apple vagy a Samsung készülékek gyártóit. Utóbbi 16 ezer levelet kapott.

A Samsung beismerte, a mobiltelefonjaihoz használt ón valószínűleg olyan bányából származik, ahol gyerekmunkásokat foglalkoztatnak. A cég azzal védekezett, nem volt közvetlen kapcsolatuk az indonéziai Bangka-szigetről érkező ónbeszállítókkal. Nincs okunk örülni, bőven lenne még mit beismerni az óriásvállalatnak.

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

Tokió 2020 – Újrahasznosított műanyag palackokból készülnek a dobogók

A jövő évre halasztott tokiói olimpia és paralimpia szervezői bejelentették, elegendő műanyag palackot gyűjtöttek ahhoz, hogy ezek újrahasznosításából készítsék el az éremátadásokhoz a dobogókat.