A bulizók taposta tánctér termeli az energiát

Egy San Franciscoi klub 1400 bulizója szó szerint feltornázta az áramellátást a People Planet Party keretein belül.

A táncolók 10 óra alatt folyamatosan 480 Watt energiát állítottak elő, tehát a táncparkett 16 panele egyenként 30 Wattot. Paul Hemming, a Temple Nightclub alapítója nem egyszeri alkalomnak szánta az áramfejlesztő partit, szerinte az emberek értékelik, hogy a táncukból származó energia hasznosítható. Emellett Hemming azt szeretné, ha klubja lenne a világ elsőszámú fenntartható szórakozóhelye. Hemming és társai 2006-ban álltak elő a fenntartható klub ötletével, és 2007 óta összefogásban dolgoznak egy rotterdami hasonló elképzelésű szórakozóhellyel. Megosztják egymással stratégiáikat, hogy erősítsék az elképzeléseket, és az előrehaladást. A Hollandiában elterjedtebb kezdeményezés, a Sustainable Dance Club már számos taggal rendelkezik. Amerikát pedig most igyekszik meghódítani a mozgalom.

A klub Hemming Zen Compound elnevezésű komplexumának része, mely egy étteremmel, és egy növényekkel teljesen beborított tetőterasszal is büszkélkedhet. Az étteremben felgyűlt maradékokat pedig komposztálják, és a tetőn élő növényeket ezzel táplálják, így semmi nem megy kárba. Ez volt Hemming egyik álma, hiszen elege lett a szinte csak szemetet gyártó vendéglátóiparból. Emellett szintén a Zen Compound-on belül működő Temple Music Group jóvoltából a klub zenéi is „helyben előállítottak”. A Temple Nightclub rezidens DJ-je, David Isaac szerint a tény, hogy a bulizók saját mozgásukkal termelik az energiát, feldobja a hangulatot, és nagyobb erőbedobással használják a táncparkettet.

Ajánlott tartalom

Kevesebb lakást adtak el idén a fővárosban

Idén az egy évvel korábbinál 24 százalékkal kevesebb lakást adtak el Budapesten, ahol 2023-ban az új és a használt lakásokat egyaránt tekintve az átlagos négyzetméterár 885 ezer forint körül alakult, ingatlanvásárlásra pedig az összes fővárosi eladás adatai alapján átlagosan 57 milliót költöttek az ügyfelek - közölte saját adatai alapján a Duna House kedden az MTI-vel.