Kezdőlap / Technológiák / Zöld autó / Hibrid meghajtás / A Fiat is kidolgozta hibridrendszerét
Tudj meg többet: Hibrid meghajtás

A Fiat is kidolgozta hibridrendszerét

Olasz lapforrások szerint a Fiat saját hibridrendszerén dolgozik, ami kisautóihoz, mint a Fiat 500-as, passzolna. Amennyiben sikerül megegyezésre jutni, a Chryslerrel is megosztaná a technológiát.

A rendszert eddig az 500-ashoz és a nemsokára piacra kerülő modellhez, a 900 köbcentis, kéthengeres, turbófeltöltős motorral kifutó Topolinóhoz igazították. A rendszer alapja az elektromos motor / generátor, amit lítium-ion akkumulátorok működtetnek.
Úgy látszik, valóban egyre többen szállnak be a lakossági piacot megcélzó versenybe, amit a Honda Insight indított útjára 20.000 $-os ajánlatával.  A gyártót a Toyota követte a Prius árának csökkentésével, és most megérkezett a Fiat. Utóbbi számára az együttműködés a Chryslerrel létfontosságú lenne, hisz enélkül nehezen tudná biztosítani az anyagi illetve a technológiai hátteret. Számunkra mindenképp jó hírt jelente, ha a Fiat elkezdené a hibrid kisautók gyártását.

Ajánlott tartalom

Bajorország is leállna a benzines autók forgalmazásával

Az amerikai Kalifornia állam példáját követve 2035-től le kell állítani a hagyományos meghajtású autók forgalomba helyezését az európai autóipar egyik központja, a németországi Bajorország tartomány kormányfője szerint.