Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Környezetvédelem / A MÁV megkezdte a kerékpárparkolók telepítését

A MÁV megkezdte a kerékpárparkolók telepítését

A Kerékpár Klub több éves munkájának első eredményeit láthatjátok: megkezdődött a budapesti főpályaudvarokon a kerékpárparkolók építése.

A parkolók – nagy örömünkre – pedig láthatólag megfelelnek műszaki ajánlásunknak is: hozzájuk lehet lakatolni a vázat, megtámasztják a kerékpárt. A fotókon a Nyugati pályaudvar síneinek Podmaniczky utcai oldalát látjátok, ahol a pályaudvar fedett épülete végződik. A zónázó vonatok többnyire itt állnak meg, tehát ideális lesz munkábajáróknak. Már évek óta kéri a Kerekpáros Klub a MÁV-ot, hogy gondoljon azokra a kerékpárral közlekedő utasokra is, akik nem szándékoznak kerékpárjukat a vonaton magukkal vinni, és biztosítsa számukra a megfelelő parkolási lehetőséget.

-

Ajánlott tartalom

450.000 forintba kerül önnek is a légszennyezés évente

A légszennyezés miatt bekövetkezett betegségek kezelésével és az elhalálozással járó kiadások az európaiak számára évente átlagosan 1250 euróba (mintegy 450 ezer forint) kerülnek fejenként, a budapestiek számára a légszennyezettség miatti kiadás évente mintegy 677 ezer forint - derült ki a brüsszeli központú Európai Népegészségügyi Szövetség (EPHA) szerdán közzétett jelentéséből.