A MÁV megkezdte a kerékpárparkolók telepítését

A Kerékpár Klub több éves munkájának első eredményeit láthatjátok: megkezdődött a budapesti főpályaudvarokon a kerékpárparkolók építése.

A parkolók – nagy örömünkre – pedig láthatólag megfelelnek műszaki ajánlásunknak is: hozzájuk lehet lakatolni a vázat, megtámasztják a kerékpárt. A fotókon a Nyugati pályaudvar síneinek Podmaniczky utcai oldalát látjátok, ahol a pályaudvar fedett épülete végződik. A zónázó vonatok többnyire itt állnak meg, tehát ideális lesz munkábajáróknak. Már évek óta kéri a Kerekpáros Klub a MÁV-ot, hogy gondoljon azokra a kerékpárral közlekedő utasokra is, akik nem szándékoznak kerékpárjukat a vonaton magukkal vinni, és biztosítsa számukra a megfelelő parkolási lehetőséget.

-

Ajánlott tartalom

Karcsúsít a JYSK: évi több tonna alumíniumot és több mint 40 konténert spórolnak meg

Változás jön a JYSK bizonyos termékeinél: a dán vállalatnál a paplanokat ezentúl máshogyan csomagolják, ezzel annyit helyet spórolnak meg, hogy évente több mint 40 konténerrel kevesebbet használnak majd. A kerti székekről pedig eltűnik egy alumínium díszítő elem, amivel évente 22 tonnával csökken a felhasznált alumínium mennyisége.