Kezdőlap / Technológiák / Zöld autó / Elektromos autó / A Nissan-Renault eladta 100.000-ik elektromos autóját
Tudj meg többet: Elektromos autó

A Nissan-Renault eladta 100.000-ik elektromos autóját

Világrekordot állított fel a Nissan-Renault: a japán-francia közös autógyártó cég eladta 100.000-ik elektromos járművét. A gyártók szerint a 100.000. autót az Egyesült Államokban Atlantában (Georgia) adták el egy egyetemistának.

A Nissan-Renault szövetség, amely elsősorban a Nissan LEAF-ek eladásával ért el nagy sikereket, a közös projekt 2010-es megindulásakor szintén Amerikában adta el első elektromos autóját, amelyet Kaliforniában egy Szilikon-völgyi mérnök vett meg. A Nissan-Renault autói a cég adatai szerint eddig 840 millió kilométert tettek meg, amely annyit jelent, hogy 20 ezerszer kerülték meg a Földet a légkör szennyezése nélkül, egészen pontosan 124 millió kb széndioxidtól kímélték meg az atmoszférát és 53 millió literrel kevesebb benzin került általuk elfogyasztásra.

„Eljött a nulla kibocsátású gépkocsi ideje – jelentette ki Carlos Ghosn igazgató – Úgy véljük, hogy a kereslet a töltő-infrastruktúra fejlődésével egyenes arányban fog nőni. Mi továbbra is 100 %-ig hosszú távú elkötelezettei vagyunk a nulla szennyezésű technológia fejlesztésének.” A 100 elektromos autóból 2010 óta 70 ezer Nissan LEAF kelt el, ebből 30 ezer az Egyesült Államokban szalad. Ennek az elektromos autótípusnak az USÁ-n belül San Franciscóban, Seattle-ben és Honoluluban a legnagyobb a népszerűsége. Japánban 28 ezer, Európában pedig 12 ezer. Az öreg kontinensen Norvégia a listavezető, 4600-rel. A Renault részéről a Twizy a legkedveltebb. A 30 ezer francia gyártású autó 61%-át Európában vették meg, ebből 11 ezer volt a Twizy, írja az energiacentrum.com.

Ajánlott tartalom

Megérkezett a ráncfelvarrott Tesla Model 3

Hivatalosan is megjelent a Teslánál a frissített Model 3-as, amely magasabb hatótávolsággal, fokozott teljesítménnyel és néhány külső és belső újítással kecsegtet a korábbi változatokhoz képest.