Kezdőlap / Technológiák / Telekommunikáció / mobil / Az elektronikus eszközök újrahasznosításának előnyei
Tudj meg többet: Zöld informatika

Az elektronikus eszközök újrahasznosításának előnyei

A technológia látszólag egyre gyorsabban és gyorsabban fejlődik, a gyártók pedig az innovációkba fektetett összeget újabb és újabb modellek piacra dobásával igyekeznek visszanyerni.

Így aztán a vásárlók is egyre gyorsabban cserélik le megunt eszközeiket, ezért is válik egyre fontosabbá ezeknek a termékeknek az újrahasznosítása. A számítógépek, tévék, és mobiltelefonok sok olyan ritka és értékes fémet tartalmaznak, mint például a palladium vagy az arany, amelyek újrafelhasználhatók például nyomtatott áramkörök gyártásánál, ezzel lényegesen csökkentve környezetterhelésüket. Ezekből a gépekből nagy mennyiségű üveget és műanyagot is ki tudnak nyerni, új termékekbe építve azokat. Az egyértelmű előnyök, mint például a szeméttelepek méretének csökkentése, vagy az új készülékek gyártásához szükséges kisebb energiamennyiség mellett mi is spórolhatunk az újrahasznosítással. Mivel az új termékeket nem kell teljesen új anyagokból előállítani, ezért olcsóbb az elkészítésük, ez pedig az árakat is lejjebb viszi.

Ajánlott tartalom

400 évvel később napelemes hajó indult útnak a Mayflower útvonalán

Kihajózott szerdán az angliai Plymouthból a Mayflower nevű, önmagát navigáló hajó, amely legénység nélkül fogja átszelni az Atlanti-óceánt, hogy emléket állítson a 400 évvel ezelőtt Angliából Amerikába útnak indult Mayflower vitorlásnak - adta hírül a BBC News.