Az évszázad legszerencsétlenebb találmányai 1.

Van pár újítás, mely papíron jól néz ki, a gyakorlatban azonban katasztrofális.

Az öko-sörtől a Nap blokkolásáig itt vannak a legőrültebb ötletek, mellyel megmenthetnénk a bolygót. Néhányuk nevetségesen rövid idő alatt bukott meg.
A modern zöld mozgalom pillanatok alatt akar megoldani számos környezeti válságot. Sok ilyen esetben kiderült, hogy a fejlesztés – mely kezdetben szép ígéreteget tartogat -, megvalósítása nem csak lehetetlen, de veszélyes, vagy egész egyszerűen csak nevetséges.

Globális felmelegedés. Élelmiszer- és vízhiány. A fosszilis tüzelőanyagok kimerülése. Erdőirtás és kipusztulás. Szeszélyes időjárás. Metánszennyezés és savas eső. Apadó források. Nem csoda, hogy a tudósok azért igyekeznek, hogy jobbá tegyék a helyzetet. Még akkor is, ha találmányuk nem működik. Egyáltalán nem.

Mesterséges úszó szigetek és városok
Úgy gondolták, a mesterséges szigeteket a gazdag és híres emberek magán-játszóterévé alakítják – ez Dubai The World (A világ) nevű projektje. A kritikusok sokat támadták a tervezőket, mondván károsítják a környezetet és az érzékeny ökoszisztémának sem tesznek jót.

Ember erővel hajtott úszó edzőtermek
Nem tudjuk kinek az agyából pattanhat ki egy olyan ötlet, mint ez. Az emberi erővel hajtott úszó edzőteremben edzés közben úszhatunk lefelé a folyón. Ez lehetne New York válasza a forgalmi dugók problémájára? Bár a tudósok azon fáradoznak, hogy megtalálják az elvesztegetett energia hasznosításának módját, az úszó edzőterem praktikussága vitatható. Vajon az emberek edzeni akarnak míg eljutnak egy megbeszélésükre? A séta és kerékpározás a meglévő utakon nem sokkal járhatóbb (és olcsóbb) módja a közlekedésnek?

Ajánlott tartalom

Törökországot is meghódítanák a kínai napelemes cégek

Úgy tűnik, a kínai beszállítók már a törökországi napelemes piac felé is kacsintgatnak.