Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Klímaváltozás / Az IPCC magyar bizottsága szerint nem kérdőjelezhető meg az éghajlatváltozás

Az IPCC magyar bizottsága szerint nem kérdőjelezhető meg az éghajlatváltozás

Nem kérdőjelezhető meg az éghajlatváltozás és az azt előidéző emberi tevékenység az IPCC nemzeti bizottsága szerint – derült ki abból az állásfoglalásból, amelynek összegzését a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium csütörtökön juttatta el az MTI-hez.

Az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testülete (IPCC) nemzeti bizottsága a héten elfogadott állásfoglalásában ismét megerősítette, hogy nem kérdőjelezhető meg az éghajlatváltozás, illetve várható súlyos hatásainak erősödő veszélye, valamint az, hogy a mostani éghajlatváltozási folyamat elsődleges okozója az emberi tevékenység.
Mindezidáig nem merült fel olyan tudományosan alátámasztott eredmény, amely cáfolná a testület által közreadott leglényegesebb megállapításokat – világítottak rá a magyar szakemberek.

Az elmúlt két évtizedben az éghajlatváltozással kapcsolatos ismeretek sokat gyarapodtak, ezek alapján még határozottabb lépésekre van szükség mind a kibocsátáscsökkentés, mind a változásokra való felkészülés tekintetében. A nemzetközi klímapolitikai együttműködés célja a korábbiaknál sokkal ambiciózusabb közös célok és kötelezettségek meghatározása, valamint az, hogy ezek elérése érdekében minden fél vállaljon arányos felelősségét és teljesítse feladatait – hangsúlyozta a bizottság.

Ajánlott tartalom

Napenergiával működő kerékpárút épült Esztergomnál

Világító útburkolat épül a Duna-menti kerékpárúton, először Esztergomnál.