Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Környezetvédelem / CO2-bevallás: titkolják légszennyezésüket a cégek

CO2-bevallás: titkolják légszennyezésüket a cégek

Az európai társaságokkal ellentétben az amerikai cégek egyáltalán nem igyekeznek átláthatóvá tenni üzleti tevékenységük ökológiai aspektusait, derült ki egy új felmérésből.

Márpedig a természet károsítása egyre több költséggel jár abban a korban, amikor szaporodni fognak a klímavédelmi, légszennyezési és másfajta zöld adónemek, illetve díjfizetési kötelezettségek.
Napjaink üzleti életében, amikor a szigorodó szabályozás miatt a légszennyező cégek emissziója egyre nagyobb költségeket ró a vállalatra, alapvető fogalommá válik a “carbon disclosure” (“karbon-bevallás”), amely a cég károsanyag-kibocsátásának pénzügyi kockázatait veszi számításba, hogy e kiadásokkal a befektetők is tisztában legyenek.
Pénzügyi teljesítmény és “karbon-teljesítmény”
A brit Carbon Disclosure Project (CDP) immár tíz esztendeje 534 intézményes befektető nevében 500 nagyvállalatnál végez éves rendszerességgel vizsgálatot arról, hogy milyen ökológiai költségek merülnek fel ipari tevékenységük miatt. A szervezet azt tapasztalta, hogy az európai cégek sokkal készségesebben osztják meg adataikat üzletvitelük emissziójáról, mint az amerikai vállalatok, jelentette a Reuters.

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

Városi vadvilág alkalmazkodott az ember életmódjához

Az urbanizáció terjeszkedésével az elmúlt évtizedekben egyre több nem háziasított állat kezdett emberközelben élni.