Díjazzák a legtakarékosabb háztartási készülékeket

Hét kategóriában hirdettek győztest az idén második alkalommal odaítélt „E.ON Energiatakarékossági Díj” ünnepélyes átadóján. Ezentúl speciális címkével jelölhetik meg, hogy melyik mosógéppel, televízióval, mosogatógéppel vagy hűtővel spórolhatunk a legtöbbet.

Felelős vásárlási döntésünkkel nemcsak környezetünket, hanem pénztárcánkat is kímélhetjük. Az „Energiatakarékossági Díj 2011” címkével ellátott háztartási cikkek használatával ugyanis akár több tízezer forintot is megspórolhatunk éves szintenderült ki az E.ON második alkalommal megrendezett díjátadóján. „Az E.ON felismerte, hogy a tudatos energiafelhasználás már az áruházak polcainál, egy-egy elektronikai eszköz megvásárlásával kezdődik. Éppen ezért nálunk ma már a hiteles tájékoztatás részét képezi a piacon lévő leginkább energiatakarékos műszaki cikkek felkutatása és a fogyasztókkal való megismertetése.” – mondta Winkler János, az E.ON Hungária Zrt. Igazgatóságának tagja. A vizsgálatokat az Európa szerte ismert TÜV Rheinland szakértői egy olyan, már kipróbált módszer szerint végezték, mely a magyarországi fogyasztási szokások modellezésén alapul. A valós felhasználási körülmények modellezésének köszönhetően az „E.ON Energiatakarékossági Díj” egye-dülálló módon a háztartási készülékek valós fogyasztása alapján állít fel rangsort.

 
A nyáron meghirdetett pályázatra összesen 11 cég 39 terméket nevezett. A tavalyi pályázat tapasztalata és a forgalmazók visszajelzése alapján idén a szórakoztató elektronika termékkörben az LCD és plazma TV mellett már LED és 3D készülékeket is nevezhettek a forgalmazók. A modellezés és a mérések alapján kiderült, hogy az Energiatakarékossági Díjjal jutalmazott 6 kg-nál nagyobb kapacitású mosógéppel éves szinten akár 7000 Ft-ot, köze-pes képernyős 3D-s televízióval 4000 Ft-ot, kombinált 2 ajtós hűtőgéppel pedig 9000 Ft-ot is megtakaríthatunk. A TÜV Rheinland adatai szerint a legnagyobb, 50%-os megtakarítás a 6 kg-nál nagyobb kapacitású mosógép, a 12 terítékes mosogatógép és a kombinált, 2 ajtós hűtő kategóriájában érhető el. „Ha valamennyi nagyobb háztartási gép illetve szórakoztató elektronikai eszköz kiválasztásánál okosan döntünk, éves szinten akár több tízezer forintot is megspórolhatunk, ami manapság senkinek sem elhanyagolható szempont. Bízunk benne, hogy az idén átadott díjak is hasznos iránytűként szolgálnak majd a vásárlás előtt állók kezében.” – tette hozzá Pál Norbert, az E.ON Energiaszolgáltató Kft. ügyvezetője.

Ajánlott tartalom

Megkezdték a 800 kilométeres, keleti gázellátó rendszer kiépítését

Megkezdte a Szibéria ereje és a Szahalin-Habarovszk-Vlagyivosztok gázvezeték összekötését a Gazprom a több mint 800 kilométereres Belogorszk-Habarovszk szakasz építésével - közölte az orosz állami gázvállalat csütörtökön a Telegram-csatornáján.