Ebből lehetne 400 ezer új munkahely

Az Európai Bizottság Brüsszelben pénteken közzétett tanulmánya szerint a hulladékokkal kapcsolatos uniós jogszabályok teljes körű betartása évi 72 milliárd euró megtakarítást eredményezne.

A jelentés számítása szerint a szabályok betartása az uniós hulladékgazdálkodási és -újrafeldolgozási szektor éves forgalmát 42 milliárd euróval növelné, 2020-ra pedig több mint 400 ezer új munkahelyet teremtene. 2008-ban ez az ágazat 145 milliárd eurós forgalmával az EU GDP-jének (bruttó össztermékének) nagyjából egy százalékát adta, és 2 millió munkahelyet biztosított.  Janez Potocnik környezetvédelmi biztos a tanulmányt kommentálva úgy nyilatkozott, hogy a hulladékra gazdasági erőforrásként kell tekinteni. Emellett – emelte ki – “ha a meglévő jogszabályokat megfelelően végrehajtanánk, elkerülhetnénk a költséges tisztítási műveleteket, a környezetszennyezést és az egészségügyi problémákat” is.

Ajánlott tartalom

500 ezer forintos, komplett napelemes rendszert dobtak piacra

Az amerikai Zendure új AIO 2400 csomagja teljesen integrált erkélynapelemes rendszert kínál 800 watt teljesítménnyel, könnyű telepítéssel és intelligens vezérléssel.