Kezdőlap / Technológiák / Zöld autó / Elektromos autó / Egymás ellen gyorsult a Tesla Model X, Y és 3
Tudj meg többet: Elektromos autó

Egymás ellen gyorsult a Tesla Model X, Y és 3

Több mint 1600 elektromos lóerő teszi tiszteletét abban a jelenetben, amikor egymás mellett sorakoznak a Tesla Model X, Y és 3 Performance változatai.

A három villanyos bár egy családból származik, igazi vetélytársat ha nagyon keresnénk se találnánk a kategóriájukon belül akkor, ha a teljesítményről van szó, írta a teslasok.hu. Persze a három amerikai villanyos most nem ezért feszült egymásnak, hanem mert közűlük az egyik még igen friss tagja a családnak, éppen ezért mindenki kíváncsi rá, hogy mit mutat a többiekkel szemben. Az újdonság természetesen a Model Y, amelynek leszállítását alig fél hónapja kezdte meg a Tesla. Szerencsére ezúttal az amerikai gyártó nem a cégen belül kezdte meg átadogatni az első példányokat, így igen hamar érkeznek a vélemények, tesztek és videók a márka új üdvöskéjéről. A gyorsulást tekintve a Model Y Performance gyári adata 3,5 másodperc 0-ról 60 mérföld per órás tempóra, ami három tizeddel marad el a Model 3 idejétől, illetve 6 tizeddel a Model X-étől. És hogy ez pontosan mit mutat a valóságban? Nos, ebből a videóból minden kiderül: Nos, amit egyértelműen láthatunk, az az, hogy a gyári adatokat nem hazudtolja meg a valós eredmény. A Model Y nem annyira rengeteggel, de elmarad a többiek idejétől. Negyedmérföldön a Model 3 éppen négy tizeddel, míg a Model X majdnem 8 tizeddel ér hamarabb célba, mint az Y.  Az is jól látszik, hogy az új üdvöske sokat veszít a rajtnál, hisz a Model 3-ra alig pár századot ver a Model X az első 20 méteren, míg velük szemben a Model Y már ekkor két tizeddel le van maradva. Persze figyelembe kell vennünk, hogy az új villany-SUV alig két hete van a piacon, és a Teslánál szinte már meg sem lepődünk, ha egy-egy frissítésnél sikerül lefaragni néhány századot, vagy akár tizedet a gyorsulásból. Amiben szinte biztosak lehetünk, az az, hogy a Model Y gyorsulása még fejlődni fog a jövőben, de arra is számíthatunk, hogy a Model 3 marad majd az élen, ha a két olcsóbb Teslát nézzük.

Ajánlott tartalom

Több mint ezer elektromos rásegítésű kerékpárt vásárolhatnak meg olcsóbban az első körben pályázók

Lezárult az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által meghirdetett elektromos rásegítésű kerékpárok vásárlási támogatásának első pályázati köre.