Elektromos és hibrid modellek garmadája jön a Fordnál

Három éven belül három új elektromos hajtású modellel gyarapodik a Ford kínálata. Jön az elektromos F-150, de ugyancsak null emissziós hajtást kap a Transit és a Mustang is.

A Ford 13 új elektromos és hibrid járművet tervez piacra dobni, ebből hét modell már a következő öt évben megjelenhet. A környezetbarát járművek fejlesztése érdekében az amerikai konszern 4,5 milliárd dollárt fektet be 2020-ig. Ennek kapcsán bővítik a Michigan államban (USA) található üzemet is, ahol elektromos és önvezető autók is készülnek a jövőben. A Ford az amerikai Flat Rock üzem bővítésére a korábbi, mexikói üzem (San Potos) felépítésére szánt 1,6 milliárd dollárt használja fel, ennek köszönhetően egy high-tech innovációs központot is létrehozhatnak Michiganben, így megteremtve a lehetőséget az új modellek fejlesztésére. A közeljövőben az amerikai piacon a népszerű F-150 pick-up és a Mustang hibrid változatának megjelenése várható, míg az európaiak a Transit Custom hibrid változatának feltűnésével számolhatnak. A pick-up forgalmazása 2020-ban kezdődhet és állítólag akár áramfejlesztőként is használható lesz. A Mustang hibrid kiadását pedig 3 év múlva mutatnák be, és még alacsonyabb fordulatszámban leadott nyomatékával lesz vonzó a vásárlók számára. A hibrid Transitról egyelőre csak annyit tudni, hogy 2019-ben indulhat a sorozatgyártása, tesztelése várhatóan idén kezdődik. A Ford tájékoztatása szerint a jármű az Escape plug-in hibrid technológiájára épül. A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

A BMW Group tervezőmérnökei bemutatják a Neue Klasse minden érzékszervet átható élményét

A milánói Salone del Mobile dizájnhét keretében a müncheni központú vállalatcsoport reflektorfénybe gurítja a jövő holisztikus vízióját.