Elektromos motor kapott kitüntetést

Újabb presztízsértékű elismerést kapott a Nissan LEAF elektromos hajtásrendszere, amelyet tavaly év végén a legszélesebb versenyzői körből választottak be a Ward’s „10 Legjobb Motor” listájára. A 100%-ban elektromos hajtású rendszer az első zéró-emissziós nyertes a díj történetében.

A neves amerikai autópiac-elemző cég, a Ward’s bejelentette, hogy 2011-ben a komoly elismerést jelentő, általuk 10 legjobbnak értékelt motor közé felvették a Nissan LEAF-et is. A magazin “10 Legjobb Motor” díjának történetében ez az első alkalom, hogy a bíráló bizottság egy 100 %-osan elektromos, zéró emissziós hajtásrendszert választott be a legjobbak közé,  amely belsőégésű motor híján nem használ fel semmifajta szénhidrogén alapú üzemanyagot.
“A Nissan LEAF-be olyan hajtásrendszert építettünk be, amelynek vezethetőségi jellemzői lenyűgözik a vezetőt, akár egy másik elektromos hajtású, akár egy belsőégésű motorral hajtott járművel hasonlítja össze” – mondta Carlos Tavares, a Nissan Americas elnöke.
Az a tény, hogy a Nissan LEAF felkerült a Ward’s 10 legjobb motor listájára, jelzi, hogy az elektromos meghajtás technológiája mára elérte azt a színvonalat, amely bármely más meghajtású csúcskategóriás autóéval felveheti a versenyt.

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

Februárban megcsappant az elektromos autók eladása

Februárban 10,1 százalékkal nőtt éves összevetésben a forgalomba helyezett új autók száma az Európai Unióban. A legnépszerűbb választás továbbra is a benzinüzemű kivitel volt, a második legnépszerűbb pedig a hibrid-benzines. Az akkumulátoros elektromos autók részesedése februárban nem változott az egy évvel korábbihoz képest, elmaradt viszont a tavalyi átlagtól.