Kezdőlap / Rovatok / Energiagazdálkodás / Elérkezett a Föld Órája

Elérkezett a Föld Órája

Március 27-én, szombaton, este fél kilenctől ne felejtse el leoltani a lámpákat.

A Föld Órája (Earth Hour) 2006-ban, az ausztrál Sydney-ben indult, felhívva a város figyelmét a klímaváltozással kapcsolatos teendőkre. A cselekedet szimbolikus, ennek ellenére sikerült a városlakók egyéni energiafelhasználását csökkenteni a fények kioltásával.
Az elmúlt három év során a WWF-nek köszönhetően az esemény világszerte elterjedt, és idén a nemzetközi környezetvédelmi szervezet az aktust, mint egy szavazást hirdeti: Lehajtja a kapcsolókat, és igent szavaz a globális felmelegedés elleni fellépésre, vagy nem. (Az Earth Hour idején ezenkívül többen előszeretettel veszik elő otthoni csillagnéző távcsöveiket, ami máskor a fényszennyezéstől homályos égbolt miatt nem biztos, hogy ugyanilyen sikerrel használható. )

Az Egyesült Államokban például több száz város és település, vagy akár teljes állam (Pennsylvania, California, Arkansas) vesz részt.
Ne maradjon ki Ön sem a mozgalomból, ne felejtse el leoltani a lámpáit szombaton.
További információért látogasson el az esemény honlapjára: www.foldoraja.hu

Ajánlott tartalom

Hogyan végezzük el helyesen a tető és a beépített tetőtér hőszigetelését?

Ha a tetőteret lakótérként kívánjuk használni, akkor a tető megfelelő szigetelése rendkívül fontos. A jó hőszigetelésnek köszönhetően télen melegebb lesz, nyáron hűvösebb.