Elsőre nem hiszed majd el, milyen a reggeli csúcsforgalom Dánia fővárosában

Ha a csúcsforgalomra gondolunk, többnyire kocsik és teherautók tömkelegét látjuk magunk előtt egy kupacban, na meg az idegeskedő, csapkodó és ha kell ha nem dudáló sofőröket.

Jim Slade koppenhágai lakos a napokban a Larry vs Harry kerékpármegőrző kérésére videóra vette, mi a helyzet Dánia fővárosában reggelenként az utakon. A három autós sáv gyakorlatilag üres, a kerékpárosok viszont alig férnek el egymás mellett.

“A felvételen jól látszik, ahogy a kerékpárosok a Norrebro lakónegyedből a városközpontba igyekeznek dolgozni. Ez az egyik legforgalmasabb csomópontja a településnek” – mesélte Slade.

Koppenhága egyébként Amszterdam és Utrecht előtt a legjobb város kerékpárosok számára Európában. A dán főváros lakosainak közel fele biciklivel jár mindenhova.

forrás: sokszinuvidek.hu

Ajánlott tartalom

Súlyos környezeti pusztítást okozhatnak a tengeri hajózásra alkalmatlan orosz tartályhajók

Súlyos környezetpusztítást idézhet elő Oroszország azzal, hogy a tengeri hajózást szabályozó előírásoknak nem megfelelő olajtankereket használ a Balti-tengeren - figyelmeztetett Tobias Billström svéd külügyminiszter a The Guardian című brit napilapnak adott, csütörtökön megjelent interjúban.