Kezdőlap / Rovatok / Energiagazdálkodás / Energiatakarékos háztartási gépek 2013-tól

Energiatakarékos háztartási gépek 2013-tól

Barack Obama elnök energia-hatékonyságra összpontosító politikai programjai keretében az amerikai kormány bejelentette, hogy új szabványokat léptet életbe a háztartási mosó- és mosogatógépeknél, ami jelentős megtakarítást fog eredményezni a polgárok számára.

Kiszámították, hogy a fogyasztók összességében évi 20 millió dollárt spórolhatnak meg a víz- és az energiafogyasztásukon. (Aiolus News) Az új szabványoknak pozitív visszhangjuk volt a gyártók, a fogyasztók és a környezetvédők részéről, mivel minden bizonnyal jelentős megtakarítást és környezeti pozitívumokat fognak jelenteni. Az új mosógépek, például családonként és évente mínusz 350 dollárt. Az intézkedés jelenleg kb. 40 árucikket érint és 2030-ig 350 milliárd dolláros megtakarítást eredményez. Az új normák, amelyeket olyan cégekkel dolgoztak ki, mint a Whirlpool, a General Electric, az LG Electronics, a környezetvédőkkel és a fogyasztókkal együttműködésben, a mosogatógépeknél 2013-ban, a mosógépeknél 2015-ben lépnek életbe.

Ma ezek a háztartási gépek adják a házi energiafogyasztás kb. 3 %-át és a vízfogyasztás több, mint 20 %-át. Az új normák a mosógépeknél lecsökkentik az energiafogyasztást 15 %-al, a vízfogyasztást 35 %-al. A mosogatógépek 15 %-al kevesebb energiát és 20 %-al kevesebb vizet fognak fogyasztani. Ráadásul ezek az új háztartási gépek még olcsóbbak is lesznek, anélkül, hogy minőségük romlana.

Ajánlott tartalom

Meglett az Év háza 2020-as győztese

Jakabfi-Kovács Boglárka és Gyürki-Kiss Pál hűvösvölgyi lakóháza kapta a fődíjat családi ház kategóriában, a középületek között pedig a Budai Vigadó felújításáért Nagy Csaba és csapata vehette át a legjobbnak járó elismerést az Év háza gálaesten csütörtökön Budapesten.