Érdeklődnek az építészhallgatók az energiatudatos tervezés iránt

Érdeklődnek az építészhallgatók az energiatudatos tervezés iránt, a Magyar Energia Hivatal (MEH) tervpályázatára 44 hallgató jelentkezett – közölte a MEH szerdán az MTI-vel.

A hivatal március elején hirdette meg az energiatudatos hallgatói tervpályázatot, a Takarékoskodj a Föld energiájával! elnevezésű kampánya keretében. A pályázók feladata egy meglévő, szabadon választott lakóépület fenntartható felújításának, bővítésének tervezése, vagy egy új lakóépület ökologikus szemléletű építészeti és épületszerkezeti tervezése. A pályamunkákat május 7-éig kell elkészteniük a diákoknak. A tájékoztatás szerint a MEH fontosnak tartja a természeti környezet építőipari túlterhelésének csökkentését. Ezért szeretné felhívni a leendő építészek figyelmét, hogy mindez a jó tervek elkészítésnél kezdődik, és szeretné ösztönözni őket a legjobb megoldások keresésére. A MEH az év elején indította el a Takarékoskodj a Föld energiájával! elnevezésű, energiatudatosságra ösztönző kampányát. A cél a hazai lakosság, illetve valamennyi, az energiahasználatban érdekelt, arra hatással levő szereplő informálása, valamint ösztönzése a takarékos megoldások és a megújuló energiaforrások alkalmazására.

Ajánlott tartalom

Kísérleti üzemanyagár-statisztikát indít a KSH

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a régiós üzemanyagárak monitorozása és összehasonlíthatósága érdekében 2024. április 19-én pénteken közzéteszi új kísérleti statisztikáját. Az üzemanyagár-kísérleti statisztika alapját az Eurostat Weekly Oil Bulletin jelenti, amelynek adataiból a KSH régiós átlagárat számol a 95-ös benzin és dízelüzemanyagokra vonatkozóan - jelentette be szerdán a KSH.