Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Környezetvédelem / Erős zöld ombudsmant kér több zöld szervezet

Erős zöld ombudsmant kér több zöld szervezet

Továbbra is erős zöld ombudsmant és hozzá tartozó szervezetet szeretne több zöld szervezet is, miután Szabó Máté, az alapvető jogok biztosa, Fülöp Sándor zöld ombudsman tizennégy közvetlen munkatársának mondott fel január másodikán – erről a Magyar Természetvédők Szövetsége tájékoztatta több környezet- és természetvédő civil szervezettel közösen szerdán az MTI-t.

A civil környezetvédő szervezetek – a Greenpeace Magyarország, a Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata, a Levegő Munkacsoport, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület és a Magyar Természetvédők Szövetsége – sürgetik az intézkedés mielőbbi visszavonását. Álláspontjuk szerint a magasan képzett, nagy tapasztalattal rendelkező munkatársaknak – köztük az ország egyik legjobb környezetvédelmi szakjogászának – elbocsátása, a környezetvédelmi ügyek szervezeti hátterének felszámolását vonja maga után, és súlyos csapást jelent a környezetvédelemre, így az emberek biztonságára. A civil környezet- és természetvédők úgy vélik: az intézkedés ellentmond az alaptörvénynek, amely szerint Magyarország elismeri és érvényesíti mindenki jogát az egészséges környezethez. Ezt a jogot ugyanis csak erős és hatékony intézményrendszerrel lehet biztosítani.

Ajánlott tartalom

Tokió 2020 – Újrahasznosított műanyag palackokból készülnek a dobogók

A jövő évre halasztott tokiói olimpia és paralimpia szervezői bejelentették, elegendő műanyag palackot gyűjtöttek ahhoz, hogy ezek újrahasznosításából készítsék el az éremátadásokhoz a dobogókat.