Hová meneküljünk az apokalipszis elől?

Ahogy azt az utóbbi évek legsikeresebb látnoka, Roland Emmerich megjósolta, 2012-ben bekövetkezik a világvége.

Ez már csak azért sem szerencsés, mert az emberiségnek alig volt ideje kiheverni a legutóbbi apokalipszist. Ki ne emlékezne arra, amikor 2000. január 1.-én minden számítógép tönkrement, mert nem tudtak dátumot váltani? Szerencsére az emberek egyre felkészültebbek, és egyre kreatívabb módokat találnak a katasztrófák előli menekülésre.

Vannak, akik meglévő épületeket alakítanak át erre a célra. A New York államban található Adirondack-hegység tövében fekszik az Atlas légibázis, melynek földalatti szintjeit átalakították egy 213 négyzetméteres alapterületű magánbunkerré. Itt mindent megtalál a menekülő apokalipszis kerülő, ami a túléléshez szükséges, például speciális, a természetes napfényt utánzó világítási rendszert, és olyan szellőztetést, ami megóvja a lakosokat a külső nukleáris vagy biológiai támadásoktól is.
bunker

Németországban sok érdekes példát találunk a második világháborúból visszamaradt bunkerek újrahasznosítására. Egy hamburgi náci építményből például Európa legnagyobb megújuló energiatermelő erőműve lesz. Az Archivolver építészeti cég pedig egy hasonló épület tetejére épített egy lakást, az alsó szinteket pedig galériává alakítják. Sok német bunker annak köszönheti a túlélést, hogy a kormány betiltotta lebontásukat arra hivatkozva, hogy katasztrófa esetén hasznosak lehetnek a civil lakosság számára. A berlini fal leomlása óta ezek legtöbbjét társasházakká kezdték alakítani.
Náci bunker

Albániában ezekből a betonlétesítményekből 750,000 darab maradt fent, a lakosság pedig ott is magáévá tette ezeket az épületeket, kocsmák, galériák, és még sztriptíz bárok is üzemelnek bennük. Az, hogy hová menekülhetünk a világvége elől, nagyban függ a pénztárcánktól is. A felső tízezer számára például a Vivos kínál „luxusbunkereket”, amiben akár 80 ember is elélhet, igaz, hogy csupán 1 évig. Akik nem akarnak vagy nem tudnak ennyi pénzt áldozni védelmükre, azoknak hasznos lehet az az útmutató, aminek segítségével felépíthetjük saját, tornádóálló bunkerünket a házunkban. (természetesen a világvége idén is elmarad a cikkben leírtak kizárólag szórakoztató jelleggel lettek összegyűjtve, a szerk.)

albán bunker

Ajánlott tartalom

A napelemek megtermelik a Kstar energiatárolója egyszerűen eltárolja az energiát

A KSTAR az új energiaforrások és a teljesítményelektronika egyik vezető márkája. Ide tartoznak az adatközpontok számára kritikus infrastruktúrák elemei (UPS, akkumulátorok és precíziós klímaberendezések), a moduláris adatközpont-megoldások, valamint átfogó fotovillamos és energiatárolási megoldások.

Nincs hozzászólás

  1. Igen,a vaskor vége volt 12.21. én
    Az új aranykor,most még a 3 D ben láthatatlan,de annál inkább érezhető,annak aki ráhangolódik:-)
    Miért is lenne világvége?
    Nem minden háborunkat magunk okoztuk?
    Melyik az az erőszakos nép akinek mindehhez a legtöbb köze van?
    Kik is a tulajdonosai a fegyvergyáraknak?
    T U D A T O S S Á G