Így takarítson meg 10 % -ot a villanyszámlán

„Közösségi normatívára van szükség az okos hálózat fejlesztésének támogatására” –jelentette ki Brüsszelben Marco Signa, a Whirlpool Energia Stratégiájának szenior menedzsere, aki egyúttal a Ceced Európa (A háztartási és professzionális gépek gyártóinak szövetsége) igazgatója is.

„A technológia már megvan, a potenciális felhasználók száma növekszik, a cél: 2015-ben a teljes működőképesség” – mondta az igazgató. (Aiolus News) Az irányításon kívül Európa számára hasznosak lennének olyan közös szabályozások az intelligens infrastruktúra megteremtése érdekében, amelyek mind szélesebb energia megtakarítást eredményeznek, s amelyek a családok számára is egy várható, 10 % megtakarítást biztosítanak a villanyszámlán.
„Az ipari technológia előrehaladott állapotban van, sok felhasználó (Olaszországban 60 %, Angliában 80%, Skandináviában több mint 90%) már képes lenne beszélgetni az intelligens hálózattal a tábla, az okos telefon, vagy wi-fi kapcsolatokon keresztül. A megoldandó probléma az Unió szintjén: plurális tarifa, s így egy valóban nyílt és hajlékony energia piac, amely mindenki, a végfelhasználók, és a működtetők számára elfogadhatóvá teszi az okos hálózatot” magyarázza Marco Signa.

„Az okos hálózat vagy mindenki számára előnyös lesz, vagy sohasem fejlődhet ki teljesen – folytatja Signa-, s ezért európai szinten, kell közös megoldást találni, amely megkönnyíti a hálózat fejlesztését. Olyan megfelelő hálózatot kell létrehozni, amely a végső felhasználót arra ösztönzi, hogy változtassa meg szokásait a háztartási gépek használatát illetően a megtakarítás irányába, az üzemeltetőt pedig arra, hogy energia túltermelés esetén törekedhessen azt áthelyezni.” A háztartási gépek összekapcsolása arra is szolgál, hogy a végfelhasználó jobban megértse fogyasztásának regisztrálást, és ne érje meglepetés a számlán. „Az összekapcsolódás az újítás egyik legfontosabb elemét képviseli „fejezte be nyilatkozatát Signa.

Ajánlott tartalom

500 ezer forintos, komplett napelemes rendszert dobtak piacra

Az amerikai Zendure új AIO 2400 csomagja teljesen integrált erkélynapelemes rendszert kínál 800 watt teljesítménnyel, könnyű telepítéssel és intelligens vezérléssel.

Nincs hozzászólás

  1. Reméljük, hogy Magyarországon is egyre terjed majd ez a rendszer. A nagy áramszámla nem csak szolgáltatótól, de a szokásoktól is erősen függ. Most ez ELMŰ 2%-os éves kedvezményt ad az újonan csatlakozóknak, úgyhogy ezzel az Ügyfélajánló programmal is spórolhat az ember, de a szokások változását biztosan segítenék a technológiai újítások, és közösségiség terjedése is.