Ilyen egy környezettudatos fesztivál

A Glastonbury fesztiválon 2019-től betiltott dolog lesz a műanyag palack, ahol a fesztiválozok átlagosan évente 1,3 millió műanyag palackot használtak el.

Nemrég volt hír, mekkora üdvrivalgással fogadta Nagy-Britannia egyik legnagyobb fesztiválja, a Glastonbury közönsége David Attenborough-t, aki azt köszönte meg nekik, hogy megóvták a Földet egymillió műanyagpalacktól, mivel a bulin csak újrahasznosítható üvegben lehetett italt venni, a vizes tartályok kapacitását meg megháromszorozták. De most kiderült, hogy nemcsak a fesztivál szervezői veszik nagyon komolyan a környezettudatosságot, hanem a látogatók is: a fenti képet azzal a magyarázattal posztolták a szervezők az Instagramra, hogy a fesztiválozók hazavitték a sátrak 99,3 százalékát, ami szinte hihetetlen, mivel a világ fesztiválozóinak szokása, hogy maguk mögött hagyják a legolcsóbb sátrakat egy hét használat után, írta az index.hu. 

Ajánlott tartalom

Feleslegessé vált mobiltelefonokat gyűjt az Auchan

Az Auchan Magyarország is csatlakozik ahhoz az akcióhoz, amelynek célja, hogy minél több, már nem használt mobilkészüléket, GPS-t, tabletet és ezekhez használt töltőt, kábelt gyűjtsenek vissza a magyar háztartásokból, elősegítve ezzel a körforgásos gazdaságot - közölte a vállalat hétfőn az MTI-vel.