Kezdőlap / Technológiák / Épületek / Íme, a napelemes sütő
Tudj meg többet: Napenergia

Íme, a napelemes sütő

A Nap energiáját felhasználva készíti el az ételeket ez a napelemes sütő. Dizájnerek, mérnökök és világot megváltani kívánó emberek alkották meg ezt az okos megoldást. Céljuk az volt, hogy egy energiafüggetlen egységet hozzanak létre, mely környezetbarát módon üzemel.

A napelemek miatt nincsenek kábelek, valamint elektromos ki- és bemenetek, az áramellátásról ugyanis kizárólag a Nap gondoskodik. Rengeteg előnye van a hagyományos szabadtéri sütőkkel és grillezőkkel szemben. Az ételeket mindössze húsz perc alatt megsüti, hiszen napelemes borításának köszönhetően a főzőegység teljes hosszában veszi fel a Nap energiáját, és azt átalakítva akár 290 fokon is képes üzemelni. Az étel egy üvegborítású vákuumcsőben készül, mely a külső részt hűvösen, a belső sütő részt pedig forrón tartja, a kiváló szigetelésének köszönhetően nem engedi elszökni a hőt, de nem égetjük meg a kezünket, ha hozzáérünk.

Párolhatunk, süthetünk és főzhetünk is a cső belsejében. Környezetkímélő, hiszen nem igényel semmilyen energiaforrást a természetes fényen kívül, és a kültéri grillezőkkel ellentétben nem kell bajlódnunk a faszénnel vagy a tűzzel, teljesen biztonságos a használata.

-

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

Mi változik a napelemes rendszerek elszámolásánál?

Bruttó elszámolás érkezik 2023 végén a napelemes rendszerek szaldóelszámolása helyett. De mit is jelent ez pontosan?

Egy hozzászólás

  1. A napelem elektromossággá alakítja a napsugárzást, az elektromosságot egyenlőre még kábelekkel vezetjük, következésképp ez nem “napelemes ” sütö. (A hőt valószínűleg speciális tükrök biztosítják.)