Kedden ünneplik az Andrássy út új kerékpársávját

A kiskörúti biciklisáv tavalyi átadása után most egy újabb régi budapesti Critical Mass cél teljesült. A Kerékpárosklub szakmai tanácsai figyelembevételével a Budapesti Közlekedési Központ megcserélte az Andrássy út parkoló – és kerékpársávját.

Az Oktogon és Bajcsy Zsilinszky út közti szakaszt Tarlós István főpolgármester, Vitézy Dávid BKK igazgató adja át 2012. május 29-én, kedden, 14 órakor az Operánál. A szalag átvágása után jelképesen elsőként mi, a budapesti kerékpáros mozgalom aktivistái tekerünk végig az elkészült úton. Ezzel a gesztussal a város vezetői azt szeretnék kifejezni, hogy az utat nekünk építették, mi pedig természetesen elfogadtuk a meghívást. Miután az átadás idején sokan dolgoznak, így a kiskörút birtokba vételéhez hasonlóan egy délutáni Happy Mass-t is tartunk 17:30 perckor, szintén az Operától indulva. Ezen megtapsoljuk a készítőket, mérnököket, civileket, hivatalokban dolgozókat, akik nélkül nem jöhetett volna el ez a pillanat, majd a KRESZ szabályai szerint bringázunk egy kört az új sávokon. Erre mindenképpen gyertek el, de mindenkinek örülünk, aki jelenlétével megtiszteli a délutáni avatót is.

A Thököly út és kiskörút átadása után ez a harmadik Happy Mass. A közös öröm kifejezésén kívül ezek legfőbb célja, hogy a város kerékpáros közlekedésért épített minden jól sikerült beruházást sikerként könyvelhessenek el azok a városvezetők, akiktől az újabb fejlesztéseket is várjuk. A Critical Mass felvonulásokkal meghonosítottuk a közös célért való közös fellépést, ugyanígy szeretnénk hagyományt teremteni a város fejlesztéséért végzett hivatali munka elismerésével is.

Ajánlott tartalom

Környezetre nem káros szerekkel takarítják Budapestet

A héten éjszakánként, 23 óra 30 perc és 4 óra 30 perc között folytatódik Budapest tavaszi nagytakarítása a Váralagút, a Lánchíd, a városligeti Zielinski híd és a Szabadság híd megtisztításával - tudatta a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. az MTI-vel közleményben hétfőn.