Kukamese: új környezettudatos színdarab gyerekeknek

Az Öko-Kord Országos Nonprofit Kft. csomagolóanyagok újrahasznosítását koordináló nonprofit szervezet és a FOGI színház kisiskolásoknak és óvodás korú gyerekeknek szóló szemléletformáló előadássorozatot indít.

A mesejáték újszerű megközelítéssel, a gyerekek számára is befogadható módon, élményszerűen dolgozza fel a szelektív hulladékgyűjtés témakörét. Hedry Mária és Radványi Balázs (Kaláka Együttes) új, Kukamese című színdarabja varázslatos világba kalauzolja a fiatal nézőközönséget, és a szelektív hulladékgyűjtő szigetek mozgalmas életének bemutatásával igyekszik átélhetővé tenni az újrahasznosítás folyamatát. A hulladékfajtákat megszemélyesítő, újrahasznosításra áhítozó főszereplőknek számos viszontagságon és izgalmas kalandon kell keresztülmenniük, míg álmaik valóra válnak. Ahogy azt egy klasszikus mesében illik, a darabban helyet kap szerelem, féltékenység és hataloméhség, de a sok bonyodalom után biztosak lehetünk benne, hogy a természet tündére segítségünkre siet, és mindenki elnyeri jutalmát, vagy éppen méltó büntetését. A betétdalokat a Kalákából ismert Kossuth-díjas Radványi Balázs zenésítette meg, méltó keretet adva a történetnek, még színesebbé téve ezt a világot.

„Az Öko-Kord egy csomagolóanyag-hulladékok újrahasznosítását koordináló nonprofit szervezet, amelynek célja a szelektív hulladékgyűjtés széleskörű elterjesztése és a hulladékok minél nagyobb arányban történő újrahasznosítása. Szemléletformáló, nevelő célú kampányaink során a teljes lakosságot igyekszünk mozgósítani, miközben kiemelten fontosnak tekintjük a legfiatalabb korosztály megszólítását is, annak érdekében, hogy felnőtt korra a környezettudatos viselkedésformák az élet természetes velejáróivá válhassanak. Ennek megfelelően keresünk minden olyan együttműködési lehetőséget és támogatunk minden olyan kezdeményezést, amelynek segítségével játékos formában találkozhatnak a gyerekek a környezeti kérdésekkel” – mondta el Nagy Zita, Öko-Kord Országos Nonprofit Kft. ügyvezető igazató a kezdeményezés céljáról.

Időpontok, helyszínek:
Az előadás további helyszínei és időpontjai folyamatosan frissülnek az Öko-Kord facebook profilján.

Ajánlott tartalom

Új kifejezések bevezetésével hatékonyabbá válhat az éghajlatváltozásról szóló diskurzus egy új tanulmány szerint

A klímaváltozásról szóló diskurzusban használt kifejezések nem elég hatékonyak, ezért új, erőteljesebb kifejezések bevezetését javasolja egy tanulmányban Forgács Bálint, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karának (PPK) kutatója.