Nagycsalád – kis lábnyom: energiatakarékossági verseny családoknak

Október végéig lehet jelentkezni a GreenDependent Fenntartható Megoldások Egyesülete és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete által szervezett családi energiatakarékossági versenyre.

A verseny hat hónapja során a résztvevőknek minden hónap elején le kell olvasniuk és az online karbon kalkulátorban feljegyezniük mérőóra állásaikat (elektromos áram, gáz, víz, gépkocsi), valamint kreatív, az egész család bevonását igénylő feladatokat kell készíteniük: például családi tervet arra, hogyan lehet klímabarát a karácsonyi szünet, mi legyen a menü, milyen ajándékokat adjunk, vagy milyen programokat szervezzünk – olvasható a szervezők hétfői közleményében.
A vetélkedésben bármely család részt vehet, jelentkezni a kislabnyom.hu honlapon lehet október végéig.
A versenyt a Nagycsalád – kis lábnyom elnevezésű, májusban indult kampány részeként hirdették meg. A szervezők közleménye szerint a program célja a családok környezet-, klíma- és energiahasználati tudatosságának növelése, a “szénszegény” életmód népszerűsítése.

A program első lépéseként országszerte képzéseket tartottak, amelyeken eddig 400 család vett részt. A képzések után régiós koordinátorok segítségével, valamint a rendszeresen megjelenő elektronikus hírlevéllel és kiadványokkal támogatják a képzésben részt vevőket a szükséges tudás megszerzésében és megőrzésében.
A családi energiatakarékossági verseny fővédnöke Fülöp Sándor, a jövő nemzedékek országgyűlési biztosa. A kampányról további információ a greendependent.org és a kislabnyom.hu honlapokon érhető el.

Ajánlott tartalom

A 2040-es évek végéig szükség lesz a fosszilis energiára

A megújuló energia aránya 2035-ig reálisan az ötven százalékot sem érheti el, a 2040-es évek végéig egyre csökkenő mértékben, de szükség lesz a fosszilis energiára, a nukleáris energiára pedig még azután is - mondta ifj. Chikán Attila, az Alteo Nyrt. elnök-vezérigazgatója Áder János volt államfő Kék bolygó című podcastjának hétfőn megjelent, legújabb adásában, amely elérhető a legnépszerűbb videómegosztó portálon is.