Napelemes telefon- töltőállomások lepték el New York-ot

Az biztos, hogy idén nyáron sem kell pánikba esnie annak, akinek a Nagy Alma kellős közepén merült le a mobilkészüléke. Azt több tucat csomópontnál ingyen és bérmentve feltöltheti.

Több aspektusból nézve is kellemetlen lehet, hogy ha az embernek a világ egyik legnépszerűbb városában merül le a mobilja. Legyen szó akár egy helyi brókerről, aki épp a Times Square-en keresztül caplat a Wall Street-re, s egy fontos ügylet megkötése közben lemerül a mobilkészüléke, vagy legyen az egy turista, aki épp a szabadság szobrot fotózta volna le Manhattan-nél, de a kattintás előtt lemerült a kütyü. Tökmindegy, honnan nézzük, a dolog mindenképp kellemetlen, s ehhez nem is feltétlenül kell New York-ban tartózkodni.

Az igazi gond persze akkor van, ha hirtelen nem is tudjuk megoldani a készülék feltöltését, holott fontos volna. Nos, New York-ban legalábbis emiatt már nem kell aggódni, mert az AT&T jóvoltából 45 olyan napelemes töltőállomást installáltak városszerte, amelyek tökéletesen alkalmasak egy lemerült okostelefon vagy tablet feltöltésére. Akár éjszaka is, hiszen a nap folyamán összegyűjtött energiát elraktározzák az objektumok.

p gesztus a szolgáltatótól, hogy mindenféle korlátozás nélkül lehetővé tette a töltőállomások használatát, tehát azok mindenki számára szabadon és ingyenesen hozzáférhetőek. Ráadásul egy okos kampány is egyben, hiszen a márkanév ismeretének terjesztése mellett a mobilkészülékek használatát is népszerűsíti. A kezdeményezés nagyon sikeres, először tavaly hirdette meg a szolgáltató, csak akkor még nagyjából fele ennyi töltőállomással. Szerintünk az ötlet nagyszerű, örülnénk valami hasonlónak Magyarországon is. Biztos nem a napsütésen múlik.

Az érdekesség kedvéért alább csokorba gyűjtöttük azokat a csomópontokat, ahol ilyen töltőállomásokat installáltak.

Manhattan:

·         Central Park

·         Marcus Garvey Park

·         Coenties Slip

·         Old Slip

·         Mannahatta

·         Pier 15

·         East River Esplanade

·         Bowling Green Park

·         South Street Seaport

·         Edgar Plaza

·         Union Square

·         Governor’s Island

Queens:

·         Flushing Meadows Corona Park

·         Rockaway Beach

Bronx:

·         Orchard Beach

Brooklyn:

·         Brooklyn Bridge Park

·         Coney Island

·         Brighton Beach

Staten Island:

·         South Beach

·         Midland Beach

forrás: itbusiness.hu

Ajánlott tartalom

Mutatjuk hogyan válhatnak olcsóbbá a napelem telepítések

Kerítésre szerelt napelemekkel válhatnak olcsóbbá a napelem telepítések.