Kezdőlap / Technológiák / Zöld autó / Elektromos autó / Olcsóbban vehetünk elektromos autót
Tudj meg többet: Elektromos autó

Olcsóbban vehetünk elektromos autót

Amikor a Ford Focus Electricet először bemutatták, sokan úgy gondolták, hogy ez lesz az egyik legjobban fogyó elektromos autó a piacon. A modell azonban nem felelt meg a várakozásoknak, eddig relatíve alacsony eladási adatokat produkált.

A gyenge piaci eredménynek több oka is lehet. Talán a marketingkampány nem volt elég meggyőző. Valószínűleg az autó ára is visszatartó tényező a vásárlóknak, különösen, ha figyelembe vesszük azt, hogy a Nissan LEAF a kezdetektől olcsóbban kapható, ráadásul azóta tovább csökkentették az árát az Egyesült Államokban. A Ford a legkisebb kockázat mellett szeretné növelni az eladásokat, így a legbiztosabb keresletnövelő eszközhöz nyúlt: olcsóbban kínálja a Focus elektronikus változatát, és a lízingköltségeket is mérsékeli. Ha egy összegben fizetünk az autóért az USA-ban, akkor 2,000 dollárt (440,000 forint) spórolhatunk. Ha pedig egy 3 éves lízing opciót választunk, akkor a gyártó weboldala szerint összesen 10,750 dollárt (2,4 millió forint) takaríthatunk meg.

A Ford csakúgy, mint az összes többi elektromos járműveket gyártó cég folyamatosan csökkenti kínált termékeinek árát. Ezzel hosszú távon jól járnak a vásárlók, ugyanakkor ez is oka lehet annak, hogy jelenleg lassan fogynak az autók. Ahogy azt ma is tapasztalhatjuk például sok elektronikus eszköz esetében, ha folyamatosan csökkennek az árak, akkor a potenciális vevők ezt észreveszik, és elkezdenek várni, amíg stabilizálódik a termék ára, és csak akkor vásárolják meg. Többek között ez is hozzájárulhat az elektromos autók aránylag lassú terjedéséhez.

Ajánlott tartalom

Több mint ezer elektromos rásegítésű kerékpárt vásárolhatnak meg olcsóbban az első körben pályázók

Lezárult az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által meghirdetett elektromos rásegítésű kerékpárok vásárlási támogatásának első pályázati köre.