Ötezer kilométer elektromos autóval Afrikán át

Ötezer kilométert tesz meg Nairobitól Johannesburgig egy elektromos motorral ellátott Citroën Berlingo furgon, hogy megmutassa e járműtípus erejét és ellenálló képességét, egyben hirdesse a megújuló energiákat.

A program vezetője, François Xavier Chevrin számára nem új az ilyen kihívás, mivel 2010-ben már megtett 13.400 kilométert elektromos autón Sanghaj és Párizs között. (Aiolus News) Chevrin szerint ideje leszámolni az elektromos járművekről kialakult előítéletekkel, mindenekelőtt azzal, hogy csakis városon belüli közlekedésre alkalmasak. Ezért választotta e nem mindennapi terepet, amelynek során átkel Tanzánián, Zambián, Zimbabwén és Botswanán, hogy végül június utolsó napjaiban megérkezzen Johannesburg-be.  A Citroën Berlingo, amelyet a francia állami postaszolgálat is használ, három akkumulátorral rendelkezik, amelyek révén 500 km megtételére képes 110 km/óra átlagsebességgel megállás nélkül.

Ajánlott tartalom

A német autóipar ellene van a kínai elektromos autókra kivetendő uniós védővámoknak

A német autóipar szakmai képviseleti szervezete, a VDA ellenzi a kínai elektromos autókra kivetni tervezett uniós védővámot, mivel megítélése szerint az a technológiai együttműködés akadályozásával mindkét félnek ártana.