Reflektorfényben a környezetvédelem a Grammy gálán

Habár önmagában véve a díjátadó közvetítése nincs nagy hatással a környezetre, az előkészületekkor viszont van egy sor olyan tényező, ami befolyásolja az esemény ökológiai lábnyomát. Szerencsére az 54. Grammy-díjátadón gondos figyelmet fordítottak ezekre az aprónak tűnő, mégis fontos részletekre.

Neil Portnow, a National Academy of Recording Arts and Sciences (röviden Recording Academy) elnöke öt évvel ezelőtt kezdeményezte a környezettudatosságot, mint szempontot a Grammy gálán. Ennek bevezetéséhez a Natural Resources Defense Council (NRDC) nyújtott segítséget, írja Allen Hershkowitz a Grammy hivatalos oldalán. Ebben az évben is folytatva a sort, az idei gálán is számos környezetbarát intézkedést vezettek be:

Energia:
A Grammy-díjátadó élő közvetítését teljes mértékben megújuló energiával tették lehetővé, amelyet a Los Angeles Department of Water and Power (Víz és Energia Los Angeles-i Minisztériuma) biztosított. Ezzel több, mint 16 ezer kilowatt/órányi energiához szükséges fosszilis energiahordozót helyettesítettek.

Étel és felszolgálás:
Az afterparty-n újrafelhasználható edényekben és evőeszközökkel szolgálták fel a fogásokat, és a forgató stáb étkezését is biológiailag lebomló tálalóeszközök segítették. Az ünnepség menüjében helyben termesztett zöldségek, valamint helyben tenyésztett és előállított húsételek és sajtok szerepeltek, és a tenger gyümölcsei is környezetbarát úton kerültek az asztalra. Az ételmaradékokat helyi „étel bankoknak” adományozták, a főzéshez felhasznált összes olajat pedig újrahasznosították.

grammy-díj

Hulladékkezelés:
Az ünnepség egész helyszínén újrahasznosító konténereket helyeztek el a műanyag, alumínium, üveg és papír gyűjtésére, a szerves hulladékot pedig komposztálókba szállították.

Papír:

Ebben az évben a jegyfoglalás, valamint a meghívók kiküldése elektronikus úton zajlott. A felhasznált papír alapú kellékeket (mint borítékokat és posztereket) legalább fele arányban újrahasznosított papírra nyomtatták.

Dekoráció:
A legtöbb bútor és színpadi kellék kölcsönzött, és ezért újrahasznosítható is volt.

Szállítás:
A szervezők a RideAmigos céggel együttműködve az együtt utazást szorgalmazták az ünnepségre látogatók körében, egy külön programmal segítve az érdeklődők közös autóban vagy esetleg buszban való oda- és visszaútjának szervezését.

Tájékoztatás:
Az NRDC önkénteseket is küldött a helyszínre, akik a stábot és a média képviselőit tájékoztatták a Recording Academy környezettudatos intézkedéseiről, valamint a vendégeknek és a személyzetnek is nyújtottak információt ebben az ügyben.

Ajánlott tartalom

Kísérleti üzemanyagár-statisztikát indít a KSH

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a régiós üzemanyagárak monitorozása és összehasonlíthatósága érdekében 2024. április 19-én pénteken közzéteszi új kísérleti statisztikáját. Az üzemanyagár-kísérleti statisztika alapját az Eurostat Weekly Oil Bulletin jelenti, amelynek adataiból a KSH régiós átlagárat számol a 95-ös benzin és dízelüzemanyagokra vonatkozóan - jelentette be szerdán a KSH.