Kezdőlap / Technológiák / Épületek / Sharm el Sheikh egyre környezetbarátabb üdülőhellyé válik
Tudj meg többet: Napenergia

Sharm el Sheikh egyre környezetbarátabb üdülőhellyé válik

Kormányzati tisztviselők szerint az egyiptomi üdülőhely, Sharm el Sheikh célja, hogy 2020-ra szén-dioxid-semlegessé váljon.

Azok az emberek, akik Egyiptomba utaznak, talán örömmel fogadják, hogy az ország egyik legnépszerűbb üdülőhelye a következő tíz év leforgása alatt szén-dioxid-semlegessé kíván válni.
Egy magas rangú kormányzati tisztviselő a napokban bejelentette, hogy Sharm el Sheikh célja, a szén-dioxid-kibocsátás drasztikus csökkentése, egy több millió dolláros projekt része.
Hisham Zaazou, az ország idegenforgalmi minisztériumának tisztviselője kifejtette, hogy az eredmény pozitív hatást fog gyakorolni a régió idegenforgalmára is.
„A turisták olyan helyeket választanak, amelyek környezetbarátok, és amelyek pozitív lépéseket tesznek a szén-dioxid-kibocsátása felé.” – magyarázza a tisztviselő.

A kezdeményezés keretében az év végéig hat olyan kis szél-és napenergia rendszert kell létrehozni, melynek segítségével hosszú távon ellátható az üdülőközpont.

Ajánlott tartalom

Lehet-e hőszivattyúval kiváltani a ház hűtését és fűtését?

2021-től minden új építésű ingatlan energiaigényét – így a lakóházakét is – legalább 25% mértékben megújuló energiaforrásból kell biztosítani.