Kezdőlap / Technológiák / Zöld autó / Elektromos autó / Szuperolcsó elektromos autót tervez kiadni a Volkswagen
Tudj meg többet: Elektromos autó

Szuperolcsó elektromos autót tervez kiadni a Volkswagen

A Volkswagen vezetősége ezen a héten fogja meghozni a végleges döntést egy, az átlagemberek számára is megfizethető árú elektromos autó gyártásának beindításáról.

Az egyelőre ismeretlen nevű kisautót ugyanis állítólag 20.000 euró (6.5 millió forint) alatti áron dobnák piacra. Ezen kívül a Volkswagen egy másik új elektromos autót is piacra tervez dobni. Az egyelőre csak I.D. Aero kódnéven emlegetett jármű ugyanakkor vélhetően ennél már picit drágább lenne, mert ugyanazon a gyártósoron szerelnék össze, amin jelenleg a Passat-ot is – ami arra utal, hogy egy közepes méretű szedán lesz majd, írta a pcforum.hu. A Volkswagen hagyományosan nem számít az elektromos autók nagy úttörőjének, sőt, a cég az utóbbi években is elszántan kitartani látszott a belsőégésű motorokkal szerelt járművek mellett, miközben más gyártók már rég nyitottak az új kategória felé.Most azonban úgy tűnik, hogy az idők – vagy a céggel szemben kilátásba helyezett szankciók – szele végre utoléri a vállalatot is, ami ennek eredményeként számos elektromos modellel jelenhet majd meg pár éven belül a piacon.

Ajánlott tartalom

Több mint ezer elektromos rásegítésű kerékpárt vásárolhatnak meg olcsóbban az első körben pályázók

Lezárult az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által meghirdetett elektromos rásegítésű kerékpárok vásárlási támogatásának első pályázati köre.