Kezdőlap / Technológiák / Zöld autó / Elektromos autó / Terjednek az ingyenes, elektromos autó töltők Angliában is
Tudj meg többet: Elektromos autó

Terjednek az ingyenes, elektromos autó töltők Angliában is

Magyarországon évek óta jogszabály kötelezi bevásárlóközpontokat, hogy meghatározott parkolóként töltőállomás telepítése szükséges.

Nem árulok el nagy titkot, ha elmondom, hogy szinte sehogy sem állnak a határidőkhöz képest, szankcionálás egyelőre nincs. Angliában is felismerték, hogy az ingyenes töltőhasználat biztosítása komoly versenyelőnyt jelenthet egy üzleti vállalkozás számára, így a Volkswagen, Tesco és a Pod Point együttműködésében megvalósuló töltőhálózat keretében immáron 200 ingyenes töltő került kihelyezésre a Tesco kiskereskedelmi egységeik mellé. 2021-ig 600 állomást kívánnak telepíteni, melyek e-autó márkától függetlenül kiszolgálnak minden EV típust olvasható az evinside hírportálon. Érdekes statisztikai adat, hogy egy vásárló a bevásárlása során átlagosan 4,5Kwh-át tud vételezni, ami kb. 30 km megtételére elegendő. Az eddig felhasználók a 669 MWh összes áramfelvétellel 374.391 kg co2-től kímélték meg a környezetet. Itthon a kereskedelmi láncok tekintetében Penny áll a legjobban, de Lidl, Aldi is folyamatosan telepíti a töltőket. A Tesco, Auchan, Spar, CBA esetében még csak elvétve találkozhatunk töltőkkel. A legnagyobb fejlesztést eddig az IKEA vitte végbe korábban a 8 db (16 autó egyidejű töltésére alkalmas) AC töltőkkel.

szerző: Marsi Norbert – Magyar Elektromobilitási és Technológiai Egyesület társelnöke

 

100.000 Ft-ból napelemes rendszer Európai Uniós támogatással?Kérjen itt ajánlatot. 5 perc alatt személyre szabott ajánlatot kap (x)

Ajánlott tartalom

Több mint ezer elektromos rásegítésű kerékpárt vásárolhatnak meg olcsóbban az első körben pályázók

Lezárult az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által meghirdetett elektromos rásegítésű kerékpárok vásárlási támogatásának első pályázati köre.