Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Állatvédelem / “Titkos” madárvonulás – kevesek által látott, elképesztő madarak Magyarországon

“Titkos” madárvonulás – kevesek által látott, elképesztő madarak Magyarországon

A madárvonulás sokkal, de sokkal nagyobb volumenű jelenség annál, mint sokan gondolják. Minden nagy testű, látványos madárra – például a darvakra, vadlibákra – fajok tucatjai és egyedek százai jutnak, amiket gyakran nem könnyű észrevenni, megtalálni. Ezekből mutatunk most be néhányat.

Hazánk nem csak átvonulóterülete az északról dél felé (tavasszal pedig visszafelé) tartó madaraknak, amik gyakran több ezer, akár tízezer kilométert is meghaladó távú úton vannak. Sok madár hozzánk érkezik telelni. Ezek között külön típust alkotnak azok, melyek nem feltétlenül nagy távolságból, hanem a magas hegyek télen zord környezetéből látogatnak hozzánk. Persze nem minden faj, illetve egy-egy fajon belül sem minden egyed.

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

Tokió 2020 – Újrahasznosított műanyag palackokból készülnek a dobogók

A jövő évre halasztott tokiói olimpia és paralimpia szervezői bejelentették, elegendő műanyag palackot gyűjtöttek ahhoz, hogy ezek újrahasznosításából készítsék el az éremátadásokhoz a dobogókat.