Kezdőlap / Rovatok / Energiagazdálkodás / Több fényt, kevesebb energiával + videó!

Több fényt, kevesebb energiával + videó!

Európa az energiatakarékos égők használatára vált. Sok vásárló azonban úgy gondolja, hogy ezeknek az égőknek a teljesítménye elmarad a régi égőkétől.

Azért, hogy a polgárok többet tudjanak a második generációs energiatakarékos égőkről, az Európai Bizottság készített egy kétperces animációs kisfilmet, és létrehozott egy weboldalt.
A „Több fényt, kevesebb energiával!” című animációs kisfilm rövid, egyszerű és humoros. A néző meggyőződhet arról, hogy a második generációs energiatakarékos égők hozzáférhetők, teljesítményük jobb, mint az első generációs égőké, és sokkal gazdaságosabbak, mint a hagyományos izzók.
A www.e-lumen.eu weboldalon további információt talál az Európai Unió azon kezdeményezéseiről, amelyek segítségével kevesebb energiával több fényt lehet biztosítani.

Ajánlott tartalom

MNB-alelnök: zöld ajánlás készül a bankoknak

A jegybank zöld ajánlást készít a bankoknak, erről néhány héten belül társadalmi egyeztetés kezdődik - mondta Kandrács Csaba, az MNB alelnöke a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) felelős vállalatirányítás szakosztályának online konferenciáján szerdán.