Kezdőlap / Rovatok / Energiagazdálkodás / Új energiatárolási rendszer

Új energiatárolási rendszer

A Kaco New Energy, a Panasonic-al együttműködve egy új energitároló és üzemeltető rendszert hozott létre. A Powador-gridsave-nek elnevezett kompakt rendszer (mindent egyetlen doboz tartalmaz) egy átalakító kapcsolót, egy akkumulátortöltő egységet és egy működtető berendezést kombinál egybe.

Mindezt a napenergia átalakítására specializálódott Kaco a nagy multinacionális elektronikus céggel közösen fejlesztette ki. (Aiolus News) A Panasonic szállítja az egyenként 1, 35 kWh lithium-ion akkumulátorokat, amelyeket a rendszer tartályának belsejében ötösével össze lehet kapcsolni, s ily módon 6, 75 kWh maxi-akkumulátorrá válik. Az új rendszerek átadását és a felhasználókhoz történő eljuttatását mind a magánszemélyekhez, mind az iparnak, az ősz folyamán kell megkezdeni. A Panasonic/Sanyo saját termelő hálózatukon keresztül biztosítják az akkumulátorok előállítását. A Kaco New Energy ezen kívül a jövő projektjeit illetően aláirt egy szándéknyilatkozatot is a Panasonic csoporthoz tartozó a Sanyo Smart Energy BU-val.

Ajánlott tartalom

Hatalmas kihasználatlan energiát talált Bill Gates a vízben

Fel tudjuk használni a folyóvizek rendkívüli erejét úgy, hogy az élővilág károsítása helyett megvédjük az ökoszisztémát?