10 ezer négyzetméter napelem a gyár tetején

A Volkswagen Kraftwerk GmbH napelemes energiaellátó rendszert telepít a Transporterek hannoveri gyárában, a Volkswagen Haszonjárművek székhelyén.

A rendszer a Volkswagen hannoveri gyárának déli tetőfelületén kezdheti majd meg működését írja az autopro.hu. A napelem-cellák modulfelülete 3600 négyzetmétert tesz ki, míg a teljes berendezés a csarnokok tetejének mintegy 10 ezer négyzetméterét veszi igénybe. A megújuló energiaforrások kiaknázása a Volkswagen környezetvédelmi koncepciójának alapvető eleme. A hannoveri gyár új napelem-rendszere segítségével a jövőben éves szinten mintegy 360 tonna széndioxid kibocsátása előzhető meg. A berendezés csúcsteljesítménye 500 kilowatt, amellyel mintegy 120 négyszemélyes háztartás energiaigénye lenne fedezhető. A telepítési munkálatok várhatóan november végére lezárulnak, s december elején már üzembe is állhat az új napelemes áramellátás.

Ajánlott tartalom

Pofonegyszerűen szerelhető fel egy új fejlesztésű napelem

A FutureVoltaics előre összeszerelt, visszaverőkkel ellátott függőleges tetőtéri fotovoltaikus rendszereket fejlesztett ki, amelyek akár 80%-kal nagyobb energiateljesítményt is nyújthatnak.