10 környezetbarát kütyü

Legyen egyszerű mint a pofon, vagy bonyolult mint az elektronikai kütyük többsége, ha környezetbarát, akkor mindig nyitott szemmel várjuk.

Egy érdekes felmérés alapján kiderült, hogy az emberek több mint 500 tonna elektronikai szemetet termelnek évente. Hál’ istennek van pár környezetbarát elektronikus kütyü, mely segíthet megmenteni a természetet a pusztulástól. Ideje lecserélni a régi cuccainkat, új, környezetbarát darabokra, hogy így is segítsünk kicsit megmenteni a Földet.

 

1. Asus Ecobook
Az Asus Ecobook egy környezetbarát notebook. A borítása bambuszból készült, és semmilyen extra energiát nem igényel. Ráadásul a műanyag, amit használtak a megépítéséhez újrahasznosítható, úgyhogy esélytelen a környezetszennyezés.

2. Freeloader naplemes töltő
Na ez az a kütyü, amiből mindenki szeretne magának egyet. A hordozhatóság manapság alapkövetelmény minden elektronikai cuccnál, legyen az iPod, iPad, PSP vagy okostelefon. Mindenhová hordozzuk őket magunkkal, és elvárjuk, hogy mindig működjenek. Itt lép be a képbe a Freeloader napenergiával működő töltője. Minden kisebb kütyüt fel tud tölteni, és csak napenergiát használ. Annyit kell tenned, hogy rákötöd a feltölteni kívánt eszközt.

freeloader

 

3. Samsung Blue Earth
A Samsung is készített egy remek kis környezetbarát mobilt Blue Earth névvel. A Samsung eddig is készített már top kategóriás mobilt, de ez mindet felülmúlja. Az egész újrahasznosított műanyagból készült, a hátlapján pedig egy napelem található. A napelem egyszerűen működik, Ha napfénynek tesszük ki, tölti a telefont.

samsung_blue_mobile

4. Meraki Solar Wi-fi Panel
A Wi-fi mindig jól jön, főleg ha mindenféle kábel nélkül ad internetelérést a nap 24 órájában. Arra viszont senki nem gondolt, hogy elektromos áram nélkül is működhet a Wi-fi. A Meraki Solar Wi-fi Panel viszont csak napenergiát használ, mely áramszüneteknél elég jól jöhet.

wi-fi

5. Friendly Robotics Robomower
A robotfűnyírók automatizált gépek, melyeket fűnyírásra terveztek. Annyit kell tennünk, hogy egy kábellel körbekerítjük a lenyírásra szánt területet. 2 hektáros területen üzemképes. Egy másik hasonló modell napenergia segítségével nyírja le a füvet, mely szerintünk eléggé környezetbarát.

robot

6. EcoNav GPS
Sokan vagyunk úgy vele, hogy egy csomó benzint használunk el, mire eljutunk oda ahova szeretnénk. Ez a GPS viszont megmutatja nekünk a legrövidebb utat, ráadásul az akkumulátora sokáig bírja egy feltöltéssel.

gps

7. Bedol ébresztő óra, mely vízzel működik
Hát igen ezt is megértük. Annyit kell tennünk ezzel az órával, hogy hetente friss vizet öntünk bele, hogy tovább működjön.

ébresztő

8. IDAPT öko-töltő
Ez egy olyan kütyü ami sokunknak kellene, ugyanis gyakran fordul elő, hogy akkor is a töltőn marad a telefon, ha már teljesen feltöltődött. Ez a töltő egyből leállítja a töltést amint érzékeli, hogy a telefon feltöltődött.

öko-töltő

9. Escalante zöld hangszórói
A hangszórók 70 %-a újrahasznosított anyagokból készült. Sima jack dugóval kompatibilis.

hangszórók

10. Az Orange Solar sátra
Ezek a sátrak összegyűjtik a napenergiát, ha napfénynek vannak kitéve. Ennek hála az éjszakai kártya partikhoz a világítás problémája letudva.

sátor

Ajánlott tartalom

Már 7,5 tonnánál jár a használt mobiltelefonokat visszagyűjtő kampány eredménye

A több mint 5 éve futó "Passzold vissza, Tesó!" kampányban mára 1111 gyűjtőpont részvételével, több mint 7,5 tonnányi használaton kívüli mobiltelefon gyűlt össze - közölte a KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdaságért szerdán az MTI-vel.