10:10 kampány akciónap

Hogyan találkozik az éghajlatváltozás és a foci?

Gyere el október 10-én a Vasas pályára és meglátod! Klímatudósok játszanak neves sportolók ellen.  A 10:10 kampány akciónapján éghajlatváltozással foglalkozó szakemberek, köztük a WWF Magyarország munkatársai, mérkőznek meg a sportélet nagyjaival (Martinek János, Szuper Levente, Noszály Sándor és Pulai Imre stb.) egy barátságos focimeccsen. A játék 10:00-kor kezdődik a VASAS-UNIQA Fáy utcai Labdarúgó Edzőközpontjában (bejárat a Béke út felől).
A cél, hogy felhívjuk a figyelmet az éghajlatváltozás hatásaira és arra, hogy bizony mindannyian tehetünk ellene. Apró, csupán kis odafigyelést igénylő lépésekkel is rengeteg energiát spórolhatunk, miközben csökken a károsanyag kibocsátásunk. A helyszínen bátran kérdezhetsz a résztvevő civil szervezetek, így a WWF szakembereitől is, miközben izgalmas programok és klíma kvíz vár mindenkit, zöld nyeremények kíséretében.

Ajánlott tartalom

A növény- és állatvilágot, a műanyag és faanyagokat is károsítja az UV-sugárzás

Nem csak az emberi egészségre nézve jelent veszélyt, a növény- és állatvilágot, a műanyag és faanyagokat is károsítja az UV-sugárzás - hívta fel a figyelmet cikkében a Másfélfok - Éghajlatváltozás közérthetően című szakportál.