10:10 kampány akciónap

Hogyan találkozik az éghajlatváltozás és a foci?

Gyere el október 10-én a Vasas pályára és meglátod! Klímatudósok játszanak neves sportolók ellen.  A 10:10 kampány akciónapján éghajlatváltozással foglalkozó szakemberek, köztük a WWF Magyarország munkatársai, mérkőznek meg a sportélet nagyjaival (Martinek János, Szuper Levente, Noszály Sándor és Pulai Imre stb.) egy barátságos focimeccsen. A játék 10:00-kor kezdődik a VASAS-UNIQA Fáy utcai Labdarúgó Edzőközpontjában (bejárat a Béke út felől).
A cél, hogy felhívjuk a figyelmet az éghajlatváltozás hatásaira és arra, hogy bizony mindannyian tehetünk ellene. Apró, csupán kis odafigyelést igénylő lépésekkel is rengeteg energiát spórolhatunk, miközben csökken a károsanyag kibocsátásunk. A helyszínen bátran kérdezhetsz a résztvevő civil szervezetek, így a WWF szakembereitől is, miközben izgalmas programok és klíma kvíz vár mindenkit, zöld nyeremények kíséretében.

Ajánlott tartalom

Áder János szerint is nagyon fontos az elektronikai hulladékok újrahasznosítása

Az indokolatlan fogyasztás környezeti veszélyeire és a hulladékok újrahasznosításának fontosságára hívta fel a figyelmet Áder János korábbi köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke szerdán Siófokon. Egyúttal bejelentette a használt elemek és mobiltelefonok begyűjtésére indított iskolai versenyt.