136 lóerős lesz a Toyota 2015-ös hidrogénautója

A japán gyártó újabb fontos információkat fedett fel a 2015-ben érkező hidrogénhajtással működő autójáról.

A Toyotánál gőzerővel dolgoznak a legújabb hidrogénhajtású autón, mely még közel sem kapta meg a végleges specifikációit, de a hivatalos tájékoztatás szerint a mérnökök a terv szerint haladnak és eddig nem találkoztak komoly problémával a konstrukció megépítését és megvalósítását illetően. A típust 2015-ben engedik útjára Japánban, mely már most izgatott az újdonság miatt. Az autó 5 kilogramm sűrített hidrogént fog tartalmazni, mely lehetővé teszi, hogy egyetlen töltéssel több, mint 500 kilométert tegyünk meg. Ez még a csúcskategóriás elektromos modelleken is túltesz.

Ezzel együtt a töltési idő is messze rövidebb, mint az elektromos autók nagy részénél. Hisszük, vagy sem, egy teljes feltöltéshez körülbelül 3 percre van szükségünk. Ugyanez az elektromos járműveknél átlagosan 2-3 órát vesz igénybe, függően a töltési hálózattól és az adaptertől. Egyelőre nem sokat tudunk a Toyota autójáról, de annyi bizonyos, hogy az körülbelül 136 lóerőt (100 kW) fog leadni és körülbelül 11 millió forintba kerül majd. A kihívások ellenére a Toyota arra számít, hogy 2020-ig több tízezer ilyen technológiával felszerelt járművet fog értékesíteni világszerte, írja a tisztajovo.hu.

Ajánlott tartalom

A hibrid-elektromos autók eladási aránya nőtt az elmúlt évben

Nőtt a forgalomba helyezett új autók száma júniusban az egy évvel korábbihoz képest az Európai Unióban az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA honlapjára csütörtökön felkerült adatok szerint.