15 millió iPhone 5-t rendeltek

Az Apple megrendelt 15 milliót az új generációs iPhone-ból a taiwani Pegatrontól – írja a DigiTimes. A megrendelés szerint a gyártónak szeptemberben kell leszállítani az új iPhone-típust, amely eléggé hasonlít a 4-es modellre.

Ezek a számok emlékezetnek azokra az időkre, amikor az Apple egymilliót adott el első okostelefonjából már hónapokkal a piacra kerülés után írja az index.hu. Manapság az Apple negyedévente több millió készüléket ad el: 2011 első negyedévében 16,24 millió eladott iPhone-t regisztráltak, a második negyedévben pedig már 18,65 milliót. Amikor kijött a legtöbb amerikai szolgáltató hálózatával kompatibilis (CDMA) verzió a telefonból, a Pegatron felújította a teljes gyártósorát, hogy ki tudja szolgálni az Apple igényeit, de a cégnek még így sem sikerült mindent időben leszállítania. Mivel a szeptemberben érkező telefon egy teljesen új modell, nagy az esély rá hogy a probléma újra előjön.

 
Az új telefonról már régóta szivárognak adatok. A legfrissebb értesülések szerint iPhone 5 váza állítólag nagyon hasonlít az iPhone 4-re, de belül több változás is történt. A telefonba kétmagos A5-ös processzor, 8 megapixeles kamera és saroktól-sarokig tartó, 3,7 vagy 3,8 colos kijelző került, háromszor nagyobb felbontással, mint az iPad2 1024×768-as képernyője.

Ajánlott tartalom

Környezetbarát tok a Samsung Galaxy A54 5G mobilodra

A telefonok védelme már nélkülözhetetlen, hiszen napi szinten használjuk ezeket az eszközöket. Mindezek mellett a környezettudatosság is fontosabbá vált, és szerencsére a piacon egyre több a környezetbarát telefontok.