1500 éves szeméttelepet fedeztek fel

Prekolumbiánus szeméttelepet fedeztek fel Egyesült Államokhoz tartozó Virgin-szigeteken egy köztér felújítása közben. A helyszínre hamarosan megérkeznek a régészek, hogy megvizsgálják az 1500 évesre becsült héj- és csontmaradványokat, amelyeket a szigetek egyikén, St. Thomas fővárosában, Charlotte Amalie-ben találtak.

A prekolumbináus szemétdombon kagylóhéjak százait, halak, madarak, rágcsálók és tengeri emlősök csontjait halmozták fel a sziget egykori lakói. A szemét között találtak azonban díszes, tetszetősen kidolgozott cserépedény-maradványokat is. Darryl Smalls, a helyi közművek igazgatója újságírói kérdésre elmondta, hogy a leletből a régészek megállapíthatják, hogyan éltek Charlotte Amalie első lakói, ahogy azt is, hogy mit ettek és milyen környezetben laktak.

Ajánlott tartalom

Folyamatosan gyarapodik hazánk zöld vagyona

Mezővédő erdősávok létesítésével kapcsolatban pilot projektet indít az Agrárminisztérium – jelentette be Nagy István tárcavezető a XXXIII. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor kerekasztal beszélgetésén, szerdán, Tusnádfürdőn.