160 ezer forintos napelemes rendszert dobtak piacra

A Green Akku német beszállító bemutatta a ZaunPV nevű napelemes rendszert, amely függőlegesen rögzíthető kerítésekre, sok energiát termel télen is.

Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

A Green Akku napelemes termékekre szakosodott német beszállító új, kerítéseknél használható napelemes rendszert jelentett be – számol be a PV Magazine. Az eszköz függőlegesen rögzíthető a kerítésekre, és meglehetősen sok energiát termel, még télen is. Az utóbbi években a napelemek egyre több felületen jelentek meg, ma már nemcsak otthonunk tetőszerkezetére telepíthetünk paneleket, hanem például a házfalakba is. Ezen alternatív megoldásoknak számos előnye lehet, egy álló modulon például mérséklődhet a teljesítményt csökkentő szennyezőanyagok felhalmozódása. A Green Akku alapvetően erkélyre szánt otthoni napelemekkel foglalkozik, ezen termékek egyre terjednek Európában. Az eszközök konnektorra csatlakoztathatóak, otthoni berendezéseket tudnak ellátni árammal, és komoly pozitívumuk, hogy telepítésük egyszerű, szakértőt sem igényel. Magyarországon használatuk egyelőre tiltott. A most bemutatott rendszer neve ZaunPV, a kerti kerítésekre illeszthető napelem felszerelése szintén nem bonyolult. A vállalat egy komplett készletet kínál, amely válogatott modulokat, invertereket és speciális konzolokat tartalmaz.

A teljes csomag 416,81 euróba, azaz mintegy 159 ezer forintba plusz szállítási költségbe kerül kiskereskedelmi áron, a németországi jogszabályok miatt a végfelhasználókra nulla százalékos adókulcs vonatkozik. A rendszer függőlegesen is rögzíthető, a modulok még kevés napsütés mellett és télen is sok energiát termelnek. Némi ügyességgel a napelem nem pusztán kerti kerítésekre telepíthető. A termék nagy előnye, hogy invertere közvetlenül az otthoni hálózatra csatlakoztatható. A Green Akku szerint a ZaunPV beszerzéséhez és használatához nem szükséges engedély.

A vállalat az javasolja, hogy a modulokat déli vagy kelet-nyugati irányú kerítésekre rögzítsék. A napelem elsősorban reggel és este termel, ekkor közvetlenül a lakásokban is felhasználható. Déli tájolás esetén a rendszer nagy mennyiségű napenergiát állít elő, különösen a nap közepén.

 

 

Kép: Green Akku

Ajánlott tartalom

A Photon Energy a RayGennel együttműködésben globális vezető napenergiás és tárolólétesítményt nyit Ausztráliában

A Photon Energy a 200 MW PV napenergiát 115 MW termális tárolással kombináló projektjéhez a RayGen egyedi technológiájának alkalmazását tervezi az ausztráliai Yadnarie-ben.