1880 óta az idei volt a hetedik legmelegebb július

Ez a július volt a negyedik legmelegebb hónap Amerikában, a NOAA jelentése szerint pedig a hetedik legmelegebb világszinten.

Tehát a 2011-es év hetedik hónapja lett a hetedik legmelegebb hónap 1880 óta, amióta feljegyzések készülnek róla. Ezzel egyidőben egy másik rekord is megdőlt. A sarki jégtakaró mérete most a legkisebb amióta felméréseket végeznek, 1979 óta. Ha ilyen tempóban olvad a sarki jégtakaró, idén újra megdönti majd a rekordot. Fokokban ez úgy néz ki, hogy a kombinált óceáni és szárazföldi hőmérséklet átlaga 16.37 celsius fok volt júliusban, ami 0.57-el a huszadik századi átlag felett van. Ha csak a szárazföldi hőmérsékletet nézzük, akkor a július 0.84 fokkal szárnyalta túl az átlagot, ami az ötödik legmelegebb júliussá teszi, ha csak a szárazföldi hőmérsékletet nézzük. Ahogy a térkép is mutatja, szokatlanul meleg volt Észak-Európában, Oroszország nagy részén és Észak-Amerikában. A normálisnál hidegebb pedig Oroszország közepén, Nyugat-Európában, és Canada délnyugati részét.

 

Csatlakozott már Facebook oldalunkhoz? Rajta!

Ajánlott tartalom

Július 2-án kezdődik a Muzsikál az erdő

Kilenc helyszínen várja az érdeklődőket július 2. és 10. között a Muzsikál az erdő - Mátrai Művészeti Napok ingyenes rendezvénysorozat.