200 éves a Peugeot

A francia autóóriás, a Peugeot idén 200 éves. Nagy múltját úgy szeretné megünnepelni, hogy a jövőbe tekint. Az EX1, a teljes mértékben elektromos modell, több világrekordot is megdöntött.

A 340 lóerős, 100%-ig elektromos, dupla villanymotoros, kétüléses csodajármű a 2010. Párizsi Motor Show keretein belül debütált, és azóta folyamatos fejlesztés alatt áll. Legutóbb a német Nürnburgringen villantotta meg tudományát, ahol rekordot döntött, ugyanis a 20 kilométeres táv csúcstartójának idejét 50 másodperccel faragta le.
Az EX1 persze még sehol nincs a világ leggyorsabb autóihoz képest, de az is nagy szó, hogy az elektromos járművek között csúcstartó lehet. Valószínűleg nem sokáig tudhatja magáénak ezt a címet, kíváncsian várjuk a következő trónbitorlót.

Ajánlott tartalom

Közel duplájára nőtt a brit elektromos autó piac 2022-ben

Nagy-Britanniában 24,4 százalékkal, 85 ezer 657-re nőtt az új autók eladása augusztusban az egy évvel korábbihoz képest, és ezzel már a 13. egymást követő hónapban jegyeztek fel emelkedést - derült ki a brit autógyártók és autókereskedők szövetségének (SMMT) honlapján kedden közzétett adatokból.