2000 lóerős elektromos dragster

Kultikus sportnak számít Amerikában a dragster-es gyorsulás. Mindenesetre az elektromos hajtásnak e gépi konstrukcióban is lehet esélye – véli a High Tech Systems. Jóllehet a híres sportember, Don Garlits még nem alkotta meg teljesen a motorját, de már sok-sok rajton van túl.

Elektromos dragster mustra

Szerencsés konstruktőrnek mondhatja magát, hiszen az 1500 kW-os, azaz közel 2000 lóerős elektromos dragstert elsőként próbálhatta ki. A géphez “alkalmazkodó”, oda illő decens kis akkumulátorcsomagot alakítottak ki a vezető mögött: szükség is van az energiára, ugyanis az elemi erővel, hirtelen érkező nagyfokú terhelés gyorsan kiszippantja az erőt. Tény, nem is a hatótávról szól a gyorsulás. A közeljövőnek szól a Garlits megjegyzése, melyet a bangshift.com hírportálnak adott, miszerint: “Csak rajtokat csináltam, mivel még nem tettük fel az összes biztonsági felszerelést. Természetesen ez az információ annyit tesz, hogy az elektromos dragster egyelőre kísérleti stádiumban van, de teljesítményének paramétereit ismerve, aligha várat sokáig magára mihamarabbi éles bevetése.

forrás: zoldtrend.hu

Ajánlott tartalom

Megkezdődik az elektromosítás a kaposvári flottában is

Idén megkezdődik és a tervek szerint 2027-ben befejeződik a kaposvári közösségi közlekedésben szolgálatot teljesítő, sűrített földgázzal és biogázzal üzemelő autóbuszok elektromos meghajtású járművekre történő cseréje - jelentette be Szita Károly (Fidesz-KDNP) polgármester csütörtökön.