A washingtoni Auto Show-n az idei Green Car Vision Award díját a Chevrolet Volt nyerte el.

2009 Green Car Vision Award győztesei

A washingtoni Auto Show-n az idei Green Car Vision Award díját a Chevrolet Volt nyerte el.

 

Green Car Journal magazin díjjal minden évben a leglátványosabb, jövőbe mutató modelleket tüntetik ki, míg Az Év Zöld Autója díjat egy környezetkímélő, már elérhető autó kapja. A Volt alacsony fogyasztású modell elérhető áron, és a fogyasztói igényeket elégíti ki. Egy autó, amivel nulla károsanyag-kibocsátással lehet közlekedni az idő nagy részében.

A verseny, többek között, Henrik Fisker jövőre forgalomba kerülő gyermeke a Fisker Karma; a Honda FCX Clarity, fogyasztói tesztelés alatt álló, hidrogén meghajtású szedanja; a MINI E, a MINI Cooper elektromos verziója, amit jelenleg három államban, 500 embernek adnak bérbe, hogy felmérjék a piacot és a Mitsubishi i-MiEV tesztelés alatt álló, egy Japánban nagy népszerűségnek örvendő belsőégésű modellen alapuló, elektromos városi autója között dőlt el.

A szakértők szerint, az elmúlt 100 év legelőremutatóbb autóipari fejlesztése, a díjnyertes Chevrolet Volt előreláthatólag 2010 végén kerül forgalomba.

Ajánlott tartalom

Magyarország javaslatcsomagot terjesztett elő az európai elektromobilitás fejlesztésére

Magyarország 11 pontos javaslatcsomagot terjesztett az uniós Versenyképességi Tanács elé az elektromos autózásra való átállás felgyorsítása érdekében - mondta a nemzetgazdasági miniszter szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.