2010 döntő év a romániai megújuló energiapiac számára

RENEXPO® South-East Europe 2010

2010 döntő év a megújuló energiával kapcsolatos befektetések számára! Románia köteles még ebben az évben az Európa Bizottság elé tárni a megújuló energiafelhasználás fedezetéről szóló tervezetét. A kérdést a szakemberek létfontosságúnak tartják és 2010-ben választ várnak rá. A megújuló energiapiac fejlődését támogatva Romániában a REECO csoport – megújuló energiával és energiahatékonysággal foglalkozó nemzetközi kiállítás- és konferenciaszervező -, harmadik alkalommal rendezi meg a RENEXPO® South-East Europe rendezvényt 2010. november 24-26. között a bukaresti Sala Palatuluiban.

Lehet, hogy Románia nem kiemelkedő az EU megújuló energiával kapcsolatos célkitűzéseinek elérésében, de a két legfontosabb kezdeményezés itt található. A legnagyobb épülő onshore szélenergia parkkal (Constanta megyében, CEZ) és a legnagyobb működő, dél-kelet európai bioetanol üzemmel büszkélkedhet.
A pénzügyi szektor is stratégiai elkötelezettséget mutat a megújuló energiaforrások iránt. Az EBRD további 10 millió euróval támogatja a Román Kereskedelmi Bankot (BCR) az újabb megújuló energia projektek jóváírására, végrehajtására.

A RENEXPO® South-East Europe 2010 nemzetközi vásár és konferencia megújuló energia és energiahatékony építkezés és felújítás illetve passzív- és alacsony energiafelhasználású házak területén. A rendezvény immár harmadik alkalommal hozza össze dél-kelet Európa döntéshozó neves szakembereit egy központi eseményre 2010. november 24-26. között, a bukaresti Sala Palatului-ban.
A tavalyi sikerek után, ahol 55 kiállító (30% nemzetközi), 470 konferencia résztvevő és 1350 látogató (8% nemzetközi) vett részt az eseményen, idén még nagyobb érdeklődést várnak.

Gyártók, tervezők, energiaszolgáltatók, szakértők a kutatás és fejlesztés területéről, szervezetek, szövetségek, valamint a média nyújt tájékoztatást a megújuló energiáról és energiahatékonyságról a látogatóknak.
“2010-ben a tavalyinál szakmailag speciálisabb konferenciákat tervezünk a szélenergia, biomassza, biogáz és vízenergia területén. Nemzetközi és helyi állami szervezeteket, döntéshozókat, szakembereket és cégek képviselőit várjuk, akik bemutatják majd a legújabb kutatási eredményeket, technológiákat, trendeket és innovációkat a saját szakterületükről.” mondta Gáll-Tamás Avéna, a projekt vezetője.
Romániából komoly piacnyitó hullámot várnak a környező országok felé, amely egész dél-kelet Európára kiterjed majd. Ezért a kiállítás koncepciójába a környező országok – mint Magyarország, Szerbia, Ukrajna, Bulgária és Moldova, is szerepelnek.
További információkért látogassa meg honlapunkat: www.renexpo-bucuresti.ro

Ajánlott tartalom

Súlyos károkat okoz az északi-sarkvidéki infrastruktúrában a klímaváltozás

Az Északi-sarkvidéket tanulmányozó tudósok szerint 2050-re a globális felmelegedés miatt az infrastruktúra 70 százalékát és a kritikus infrastruktúra 30-50 százalékát fenyegeti károsodás, amelynek várható költségei több tízmilliárd dollárra rúgnak - számolt be róla a BBC News.