2010 környezetbarát kütyüjei 2.rész

Minden vállalat megpróbálkozott napelemes töltő gyártásával.

3. A YoGen töltő:  Napelemek végére USB kábelt kötöttek, és elnevezték környezetbarát töltőnek. De kinek van 10 órája arra, hogy a napon hagyja a mobilját? Elég a nem praktikus szemetekből. A hordozható YoGen dinamónak pont annyi időre lesz szüksége a feltöltéshez, mint egy átlagos töltőnek, melyet a konnektorba dugunk.
Az Ön energiájából áramot generál a szerkentyűk számára. Amikor kihúzza a zsinórt, mini lendkerékké alakul, mely állandó áramot generál – akár öt wattig – így könnyen tölthetőek a kisméretű, hordozható eszközök. Még jobb, hogy a cég 40 dollárért árulja, és azonnal elérhető.

4. A MiniWiz akkumulátortöltő

A töltő két különböző „zöld” energiaforrást is felhasznál azért, hogy energiával lássa el a szerkentyűt: ez a szél és a nap. A hordozható töltő képes két AA elemet is feltölteni. Ezeket akkor is lehet működtetni, ha egyik energiaforrás sem áll rendelkezésünkre.
A kompakt, hordozható töltő rendelkezik egy napelemmel és egy ventillátorral az újratöltés érdekében, amelyeket egyéb elektronikus eszközök töltésére is lehet használni, melyek lehetővé teszik az USB töltést. A MiniWiz-t hagyományos akkumulátortöltőként is lehet használni, ha a természetes elemek cserbenhagynak bennünket. 50 dollár fejében online megvásárolható.

5. Toshiba E Core LED izzók: Azt hitte, hogy a kompakt, fluoreszkáló izzók energiatakarékosak? Ehhez képest nem. Az E Core lámpa nem 40 wattos izzóval kompatíbilis, hanem mindössze 4,3 wattossal – és ez még mindig körülbelül a fele a szükséges 10-13 wattnak, mely az ezzel egyenértékű CFL villanykörtéhez kell. Meg kell jegyezni, hogy nem tartalmaznak higanyt sem.
A Toshiba bejelentette, hogy az E-CORE LED izzó rövidesen kapható lesz az amerikai piacon. Az E-CORE villanykörte élettartama 40.000 óra, ami 40-szer hosszabb, mint a hagyományos izzóké. Ezzel egyidejűleg 85 százalékkal csökkenti a kibocsátást.
Ezek a villanykörték korábban csak Japánban voltak kaphatók. Az, hogy az amerikai piacokon is megjelenik a termék, az a Toshiba ’Vision 2050’ környezeti fenntarthatósági kezdeményezés része, melynek része az összes laptop újrahasznosítható csomagolásának kivitelezése is. A cél, 2050-re a hatékonyság megtízszerezése.

Ajánlott tartalom

Az MVM személyre szabott energetikai tanácsadást nyújt

Az MVM személyre szabott energetikai tanácsadással, naprakész ismeretekkel rendelkező energetikai tanúsítói csapattal segíti az Otthonfelújítási Programban pályázni vágyókat, és utólagos pénzügyi hozzájárulást nyújt a pályázati saját forráshoz - közölte az MVM Otthon Plusz Zrt. pénteken az MTI-vel .