2010 környezetbarát kütyüjei 4.rész

A SANYO új elektromos kerékpárja, az Eneloop jó alternatíva lehet a járművezetők számára, megkönnyítheti az áttérést az autókról a biciklizésre.

9. A SANYO elektromos biciklije

A SANYO szóvivője elmondta: „teljesen olyan érzés, mintha hagyományos biciklin kerekezne, kivéve, hogy nem végez semmilyen munkát.”

-„A SANYO valóban elkötelezett az innovatív megoldások felé, a fenntartható közlekedési alternatívák érdekében. Az Eneloop bringával használója messzebbre juthat, anélkül, hogy növelnie kellene saját kitartását.” – fejtette ki Irene Stillings, a Kaliforniai Fenntartható Energia Központ ügyvezető igazgatója. –„Izgatottan várjuk, hogy bemutatkozzon a Street Smart San Diego kiállításon, ahol mindenféle alternatív közlekedési forma bemutatásra kerül, amelyek csökkentik a fosszilis tüzelőanyagok felhasználását és az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását.”

Az Eneloop elektromos kerékpár tesztpilótái megtapasztalhatják az új töltési funkciót, amely villamos energiát termel és használat közben tölti is az akkumulátort. Ez a funkció ellenőrzi a fékezéshez szükséges energiát, attól függően, hogy az út lejtős-e. A rendszerben a hátsó kereket pedálozással kell hajtani, míg az első kereket a mesterséges energia látja el. Az elektromos kerékpár célja biztonságosabb, stabilabb lehetőséget nyújtson használójának.

10. A Chevy Volt

A Chevy Volthoz tartozik majd egy okostelefonokhoz készült alkalmazás is, mely emlékezteti a sofőrt a töltésre, segít megtervezni azt, sőt, azt is be tudjuk ütemezni, hogy akkor töltsön, amikor a villamos energia a legolcsóbb.
A GM „kiterjesztett hatótávolságú elektromos járműnek” (vagy E-REV-nek) nevezi a Voltot. Ez kihangsúlyozza a kritikus pontot, mely elválasztja más hibridektől: a teljes feltöltés után az első 64 kilométert követően úgy működik, mint egy teljesen elektromos autó. Ez alatt nem használ benzint, hanem a 16 kilowatt/órás, 18 kilogrammos lítium-ion akkumulátor látja el. Egy 150 lóerős elektromos motor hajtja a Volt első kerekeit.

Nos, mivel még csak 1 hónap telt el 2010-ből, bőven van időnk kitalálni, milyen környezetbarát szerkezeteket vásároljunk idén.

Ajánlott tartalom

Tovább erősödik a nagykereskedelmi energiapiacok felügyelete

Az Európai Unió Hivatalos lapjában kihirdették a nagykereskedelmi energiapiacok integritásáról és átláthatóságáról szóló 1227/2011/EU európai parlamenti és tanácsi rendelet (REMIT) módosítását, ezzel tovább erősödik a nagykereskedelmi energiapiacok felügyelete - közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási hivatal (MEKH) pénteken az MTI-vel.